Forum - PDI ROMANIA

SPEEDCAMS - Radare fixe, radare mobile, detectoare de radar => RADARE FIXE => Legislaţie => : Adrian Butoianu September 20, 2008, 11:36:15 AM

: Detectoarele radar, interzise
: Adrian Butoianu September 20, 2008, 11:36:15 AM
Aparatele de detectare a radarelor, interzise in majoritatea statelor europene
Vineri, 19 Septembrie 2008, 16:50

Cetatenii romani care vor sa calatoreasca cu autoturismul in statele europene trevuie sa stie ca utilizarea aparatelor de detectare a radarelor este interzisa in majoritate tarilor europene.
Pentru ca legislatia rutiera in tarile europene este in continua schimbare, Ministerul Afacerilor Externe recomanda persoanelor interesate sa nu calatoreasca in afara Romaniei cu astfel de aparate.
De asemenea, ca si in cazul Romaniei, legislatiile rutiere ale tuturor statelor europene interzic folosirea dispozitivelor antiradar, potrivit unui comunicat al MAE.
Utilizarea sau detinerea acestor aparate, se pedepseste, in functie de legislatia proprie a fiecarui stat, cu confiscarea aparatului, retinerea certificatului de inmatriculare al autoturismului, plata unor amenzi care in unele cazuri depasesc 2000 de euro.
"MAE subliniaza necesitatea cooperarii cetatenilor romani cu autoritatile tarii respective si conformarii la indicatiile acestora. Personalul consular romanesc nu poate determina exonerarea de raspundere si nu poate acorda sprijin financiar, ci doar sa se asigure ca cetatenii romani sunt tratati corect si li se respecta drepturile", se arata in acelasi comunicat.

Sursa: Ziare.com
(c) 2006-2011 pdiromania.ro - radare fixe, camere de supraveghere, radare mobile, detectoare radar, staţii radio CB
Lista radarelor fixe din România - Harta radarelor fixe din România - Tipurile radarelor fixe din România