da, nu contest acest lucru.
daca ar fi insa sa incerci sa folosesti gps-ul pe baterie (ca pieton sa zicem, absolut teoretic, sau daca ar avea functii multimedia, folosit in afara masinii) si sa vezi ce autonomie are acum bateria fata de acum 2 ani, e posibil sa fie diferente...
poate chiar diferente notabile.
pe de alta parte, gps-urile tale sunt de firma, poate au baterii mai sanatoase decat chinezariile gen easygo, deci ceea ce spun eu vis-a-vis de uzura bateriei poate ca se aplica in mai mica masura.
totusi, as fi curios daca exista diferente dpdv a autonomiei bateriei acum fata de 2 ani in urma.
Cel din dreapta de pe bord e Garmin 350 si il am de cam doi ani si merge EXCELENT, in plus pe el am, cum se zice pe aici, LIFETIME Map Updates, deci acum peste un an am cumparat un asa-zis abonament, cam $100, platit o singura data, si care ma lasa sa actualizez la infinit, FREE, hartile NAVTEQ, la Garmin astea, new maps, apar de 3-4 ori pe an si costa cam $60/map (daca nu ai avea acea subscription), asa ca atunci cand eu cand aflu ca a aparut o new map pt North America (acopera toata USA, toate cele 50 state, si toata Canada) nu fac decat conectez Garmin-ul la laptop prin USB, intru in contul meu Garmin si apoi follow the instructions, am actualizat cam de 5 ori pana acum, fiecare new map are cam 2 Gb, URIASA, ai nevoie de HIGH SPEED INTERNET Connection pt asta, imi ia cam 80-90 min pt D/L, apoi inca 90 min pt extragerea noii harti, stergerea celei vechi si inlocuirea ei cu cea noua, deci in tot timpul asta Garmin-ul e conectat la laptop prin USB, automat el este alimentat de la laptop, o alta functie a cablului USB pe langa chestia cu hartile!
Acest LIFETIME Map Updates se cumpara pt acelasi model si acelasi S/N de Garmin si nu se poate transfera la alt Garmin, de asta inca il folosesc pe asta al meu, nu am chef sa platesc alti bani pt o noua subscription, il tin pana ce moare de tot, dar aparatele astea sunt bune, te tin destul timp, iar eul il folosesc in continuu, inclusiv in vacantele din State, 2-3 saptamani/an.
Iar cel din stanga e mai nou, de cam 2 luni, l-am cumparat la ieftiniri, on sale, Garmin 265T, $130 brand-new, nu am acel lifetime map updates dar nici nu am nevoie de asa ceva, cel din dreapta imi ofera asta, DAR, de Garmin 265T vorbesc, a venit cu FREE Traffic Updates, T=Traffic, are un cablu de alimentare special, numit Traffic Receiver, si imi ofera permanent info despre cum se merge pe drumurile de aici, traffic flow, in verde, galben sau rosu, ma anunta de accidente de masina, constructii de drumuri, etc., tot Navteq este cu acest traffic flow, si asta merge EXCELENT, toti ma intreaba de ce naiba am doua GPS pe masina, ceva de genul esti nebun la cap? dar cand le zic de cele de mai sus incep sa se uite la mine ca la un Einstein modern si sa imi puna intrebari peste intrebari despre toate de mai sus!
Asta e treaba cu traffic updates:
http://www.navteq.com/ click pe Map Highlights si apoi Real Time Traffic si acolo gasesti toate orasele din Canada si USA care beneficiaza de serviciile lor, pt Europa ei au acest traffic doar pt Franta si Germania.
Deci cam asta e istoria cu cele doua GPS-uri de pe bord, ambele cumparate la IEFTINIRI, nimeni nu e Donald Trump in forum, YET !
Cristi