Autor Subiect: Judeţul Brăila  (Citit de 2559 ori)

Dan Alex

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 48
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Judeţul Brăila
« : Martie 04, 2009, 11:27:05 am »
MUNICIPIU BRAILA:
* şoferii inconştienţi şi băieţaşii de cartier vor fi supravegheaţi îndeaproape de poliţiştii brăileni,
 prin intermediul celor 100 de camere video ce urmează a fi montate în municipiu
* şeful IPJ Brăila, speră ca sistemul să fie implementat până în luna iunie,
însă Primăria nici măcar nu a început să lucreze la documentaţie *


[li]Camerele ce vor fi montate în municipiu îi vor surprinde în flagrant şi pe şoferii care trec pe culoarea roşie a semaforului, fără să fie nevoie de prezenţa poliţistului în stradă, sistemul putând măsura şi masa autovehiculelor din mers, fără ca acestea să fie oprite. Mai mult decât atât, imaginile vor fi recuperate din perspectiva şoferului, astfel că fizionomia celui care conduce o maşină ce a fost surprinsă încălcând legislaţia rutieră va fi foarte bine redată, neexistând posibilitatea ca un conducător auto să încerce să scape de sancţiune punând pe altcineva să ia vina asupra sa. Imaginile vor fi păstrate cel puţin 5 ani şi chiar mai mult, dacă este cazul.
[/li]

JUDETUL BRAILA:
* cele 5 camere de monitorizare a traficului rutier de pe DE 584
 au fost puse în funcţiune pe data de 20 februarie şi, în doar 10 zile,
 au constatat 4.000 de contravenţii *


[li]Sistemul de monitorizare a traficului rutier de pe DE 584 (pe direcţia Brăila - Slobozia) a fost pus în funcţiune pe data de 20 februarie şi, în doar 10 zile, a constatat 4.000 de contravenţii. El cuprinde 5 camere video, montate între localităţile Bărăganu şi Viziru, care îi surprind în timp real pe cei ce depăşesc viteza legală pe acest segment de drum.
Sistemul îi identifică automat pe cei ce depăşesc viteza legală, pe care îi fotografiază, din spate. Poliţiştii verifică autoturismul şi identifică proprietarului, căruia îi trimit acasă o comunicare, ce este însoţită şi de poza maşinii. Documentul va ajunge la proprietar în 3 - 4 zile de la constatarea contravenţiei, iar acesta va fi obligat ca, în termen de 5 zile, să trimită la Poliţie datele persoanei care a condus autovehiculul la acea dată. În faza a doua, poliţiştii vor trimite pe adresa şoferului un proces-verbal de contravenţie. Dacă proprietarii refuză să spună cine a condus maşina la momentul identificării, vor fi obligaţi să achite chiar ei amenda, ce se situează între 9 şi 20 de puncte. Din cele 4.000 de contravenţii constatate de la punerea în funcţiune a sistemului, poliţiştii brăileni au trimis, deja, 3.300 de comunicări proprietarilor. Operatorii au înregistrat şi un record de viteză, de 192 km/h, recordul la contravenţii urmând a fi înregistrat, cel mai probabil, când va începe traficul către litoral, în condiţiile în care cealaltă legătură (Cuza Vodă - Vadu Oii) urmează să fie închisă pentru reparaţii.[/li]


Sistemul de pe DE 584 este omologat de Biroul Naţional de Metrologie Legală Bucureşti. Pe lângă cele 5 camere ce au fost, deja, puse în funcţiune, urmează să se mai amplaseze, pe raza comunei Viziru, încă 9 stâlpi cu camere cinometrice.



Link catre sursa.
iGo v.8.3.1 + Cobra 9440

 

(c) 2006-2011 pdiromania.ro - radare fixe, camere de supraveghere, radare mobile, detectoare radar, staţii radio CB
Lista radarelor fixe din România - Harta radarelor fixe din România - Tipurile radarelor fixe din România