Autor Subiect: Drăguşeni, Roşiori (SV) - radare fixe noi  (Citit de 14579 ori)

Cezar Dorobat

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re:Drăguşeni, Roşiori (SV) - radare fixe noi
« Răspuns #15 : Martie 06, 2009, 01:58:46 pm »
multumesc mult de promptitudine.maine merg din nou la iasi din sv, am sa incerc sa localizez exact camera si sa postez foto

Enea Cristian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #16 : Martie 07, 2009, 12:02:23 am »
primele 2 camere din Draguseni, sensul spre Suceva, sunt active.Cea din curba de dupa han nu este montata.
Camerele din Rosiori sunt active amindoua.
Info de astazi 06.03.2009 ora 19

Vlad

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1356
    • Yahoo Instant Messenger - pdi_romania
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #17 : Martie 07, 2009, 12:32:31 pm »
buranu a scris:
Citat
Primele 2 camere din Draguseni, sensul spre Suceva, sunt active.Cea din curba de dupa han nu este montata.
Camerele din Rosiori sunt active amindoua.
Info de astazi 06.03.2009 ora 19

Multumesc pentru confirmare. Am modificat starea radarului fix din Draguseni id [860] in "doar stalp instalat".
Harta radare fixe aici
Lista radare fixe aici

Aurelian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #18 : Martie 20, 2009, 11:18:16 pm »
Radarele fixe, medie de aproape o mie de amenzi pe zi

"Cele opt radare fixe din judeţul Suceava, intrate în funcţiune de la mijlocul lunii trecute, au înregistrat peste 20.000 de depăşiri ale limitei legale de viteză, media fiind de aproape o mie de amenzi pe zi, scrie Monitorul de Suceava.

Din evidenţele Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava rezultă că de pe 18 februarie şi pînă pe 10 martie, cele opt aparate de măsurare a vitezei au înregistrat peste 20.000 de depăşiri ale limitei legale de viteză, rezultînd o medie de 952 de sancţiuni contravenţionale pe zi. În foarte multe cazuri, conducătorii auto au fost înregistraţi de cîte două sau chiar trei aparate radar şi vor avea de achitat mai multe amenzi.

Un număr mai mare de depăşiri ale limitelor legale de viteză au fost înregistrate de radarele de pe DN 2, două la Roşiori şi două la Drăguşeni, în timp ce pe DN 29, în Dumbrăveni, unde sunt amplasate celelalte patru radare, vitezele de rulare au fost mai mici.

În 12.000 de cazuri, înştiinţările cu privire la depăşirea limitei de viteză au fost emise de sistemul electronic şi au ajuns ori urmează să ajungă în cel mai scurt timp la proprietarii maşinilor. Aceştia au obligaţia ca în termen de cinci zile să comunice poliţiei, completînd talonul pe care îl primesc în plic, numele persoanei care se afla la volan. Peste 3.000 de răspunsuri au fost deja primite, şi s-au emis procesele verbale de sancţionare, care ajung la domiciliu contravenientului tot prin poştă.

Pînă la finele săptămînii trecute recordul de viteză fusese înregistrat de un radar din comuna Drăguşeni, care a surprins un autoturism ce rula cu 145 de kilometri la oră.

„Interesul nostru nu este să adunăm cît mai multe contravenţii, ci să se respecte regimul legal de viteză şi astfel să fie evitate accidentele rutiere”, a ţinut să precizeze comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în Mediul Urban.

Primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, ne-a mărturisit că şi el a fost înregistrat, cu o viteză peste limita legală, de unul dintre cele patru radare din comună, însă acest lucru nu-l împiedică să fie foarte încîntat de amplasarea aparatelor radar pe raza localităţii. "Radarele ne aduc siguranţă în trafic, aspect demonstrat de faptul că de la montarea lor nu am mai avut nici un accident, dar şi bani la buget. Cei care nu se pot stăpîni şi merg cu viteză plătesc, asta e", a precizat edilul.
"

sursa

Opt radare fixe vor functiona in judetul Suceava, incepand de saptamana viitoare.

"Purtatorul de cuvant al IJP Suceava, Gabriel Pantiru a declarat, vineri, ca sistemul de radare fixe va intra in functiune din 18 februarie 2009, pe doua drumuri nationale.
Este vorba despre DN 29, in localitatea Dumbraveni, la km 14+120 m, la km 15+430 m, la km 16+060 m si la km 17+183 m si pe DN 2, in localitatea Rosiori, la km 395+50 si la km 392+863 si in localitatea Draguseni, la km 384+144 si la km 385+300m.

La intrarea in localitatile unde sunt amplasate aparate de radar fixe au fost montate indicatoare rutiere "Control Radar" conform actelor normative de specialitate.

Pe sectoarele de drum mentionate, limitele de viteza sunt de 60 km/h pe DN 2 pentru toate categoriile de vehicule, iar pe DN 29 de 60 km/h pentru autovehiculele conforme categoriilor A si B, respectiv 50 km/h pentru autovehiculele din celelalte categorii.

In perspectiva, sistemul urmeaza sa fie extins, fiind deja vizate sectoare cu un risc ridicat de producere a accidentelor pe fondul vitezei, in special pe DN 17, Poiana Stampei - Suceava si DN 2E, Spataresti - Paltinoasa.
"

Sursa: Agerpres

Danko

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #19 : Martie 21, 2009, 12:13:15 am »
Foarte frumos din partea politiei rutiere. O sa vedem cat de mult o sa scada numarul accidentelor. Pe raza localitatii probabil. dar inafara, sunt curios daca soferii se vor grabi sa recupereze timpul de deplasare...

21 martie 2009. In draguseni 2 radare functioneaza. unul inca se monteaza stalpul. (imi pare rau, dar eram mult prea nervos si nu mai tin minte exact care si cum erau)

Detectorul de radar, sesizeaza semnal K, intensitate 1, la cativa metrii inainte si dupa stalp.

Intrebare: cand am trecut prima data pe acolo (si nu mi-a zis nimeni de radare), am trecut cam cu 80... cred. Radarul a tipat in semnal 2.. 3 am franat urgent. Care este probabilitatea sa fi redus viteza inaintea inregistrarii?? (din cate am citit in modul de functionare, cred ca ma astept sa primesc plicurile).

A doua intrebare: in cat timp trebuie sa ma astept la instiintarile de la politie?

maricel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #20 : Aprilie 16, 2009, 02:08:32 pm »
numai norocul te scapa de plicuri care dupa cat stiu eu pot sa vina in max. 6 luni. sa ma corecteze cineva daca gresesc:(

Danko

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #21 : Aprilie 16, 2009, 07:30:02 pm »
Trecut recent prin Draguseni. Radarul 3 Inspre Falticeni inca este in stadiu de stalp cu cabluri, fara camera.
    Plicurile au venit intr-o luna de zile la mine. Sunt fericitul posesor la 2 radare. Intrebare, .. pentru cunoscatori, in ce masura se aplica amenda minima sau maxima in functie de viteza? Daca stie careva. Ca sa nu ma gandesc ca ele s-ar aplica la binevointa hotilor...

(c) 2006-2011 pdiromania.ro - radare fixe, camere de supraveghere, radare mobile, detectoare radar, staţii radio CB
Lista radarelor fixe din România - Harta radarelor fixe din România - Tipurile radarelor fixe din România