Bun gasit!
Pentru utilitatea si prevenirea neplacerilor in calatoria cu masina prin tara, revin astazi cu cateva informatii utile, sper, comunitatii acestui forum.
Am surprins zilele trecute cel de-al doilea Logan al IPJ Buzau dotat cu radar de tipul TRAFFIPAX SpeedoPhot. Acesta are numarul de inmatriculare BZ-06-YDY, apropiat ca succesiune de precedentul surprins in fotografii de catre colegii de forum (BZ-06-YDW). Nu pot sa nu remarc lipsa de imaginatie! Nu puteau sa aiba si ei mai multe diferente de caractere intre cele doua numere de inmatriculare?
Cu aceasta ocazie mi s-a clarificat si una dintre enigmele reprezentate de amplasarea antenei radarului in spatele numarului de inmatriculare. Dupa cate cunosteam, placutele de inmatriculare omologate sunt din aluminiu, iar d.p.d.v. tehnic masurarea vitezei in aceste conditii ar fi fost imposibila deoarece tabla din aluminiu ecraneaza undele radio. In pozele facute am observat, insa, ca placuta de inmatriculare din fata este confectionata de baietii de la IPJ-BZ din material plastic si inscriptionat cu autocolante. Altfel nici nu puteau masura viteza participantilor la trafic. Acelasi lucru se observa si la caracterele numarului BZ-06-YDW.
Acestea fiind spuse si aratate nu imi ramane altceva decat sa va urez numai drumuri bune si lipsite de evenimente, de nici un fel!
P.S.: Nu ar merita, macar ca amuzament (pentru ca dupa cum se stie "chior la chior nu-i scoate ochii"), sesizarea celor de la politia rutiera asupra faptului ca exista doua autoturisme Logan (BZ-06-YDW si BZ-06-YDY) care circula pe drumurile publice cu placute de inamtriculare neomologate si neconforme cu standardele impuse de IGP?