Poate ma bag in seama gresit , dar , vreau sa semnalez si eu un aspect al conducatorilor zilelor noastre .Sunt si eu un sofer de moda veche (conduc din `86) ,si raman uimit de reactiile celor care au obtinut permis dupa revolutie. Lipsa de educatie in privinta "BLITZURILOR" , in conditiile in care e probabil cea mai eficienta arma impotriva noilor radare m-a lasat MUT ! Saptamana trecuta am facut un drum de cca 1100 de km in tara si cu mare noroc am scapat de amenzi. Cu radare de tip nou pe drumuri , nu e posibil in conditiile in care intalnesti din sens opus coloane , sa nu fi blitzat decat de o masina din 10. Atunci cand la randul meu dupa ce treceam de echipaj blitzam si eu , se uitau la mine de parca le aratam fundul gol in geam , scuzati-mi expresia . Marea intrebare : nu exista vreo metoda de educare prin care sa compensam acest neajuns , care pana la urma ne afecteaza pe toti ?
Esti mai mult decat binevenit pt ati exprima propriile tale impresii de calatorie, ce mai e acum pe drumurile romanesti, cum mai se comporta oamenii "noi", orice info este importanta pt toata lumea, daca vrei poti sa creezi un subiect nou, Impresii de calatorie, cu itinerariul tau, pe unde ai fost, ce ai vazut, politie in sus, politie in jos, nimeni nu se supara de asa ceva, in forumul de detectoare cel mai mare din America,
http://www.radardetector.net/forums/, exista o sectiune speciala despre experiente de calatorie,
http://www.radardetector.net/forums/real-experiences/ , pe aici este o mare placere ca oamenii sa-si "depene" aventurile de calatorie, deci esti liber sa faci si tu asta, NIMENI nu se va supara deloc, din contra...
Referitor la dezamagirea ta cu "noii" romani, nu sunt eu cel mai in masura sa dau note pt asa ceva, DAR, daca ma crezi, exact asa sunt oamenii si in Vest, individualisti si nepasatori, nu ii intereseaza de nimeni altcineva ci doar de ei, ei au un spatiu mic dar extrem de imprortant pt ei, interiorul masinii, tot ce e in afara, hell with it, ii doare in c** de tine, de mine, de altii, iar asta e din cauza revolutiei industriale, oamenii devin robotizati, nu mai vorbesc unii cu altii, acum avem ipod, cell, blackberry, txt msg in timpul condusului masinii, sa blitzuiasca cu farurile ca avertizare pt o cursa de radar? de ce sa faca asta??? nu-i intereseaza de asta, de ce sa te ajute pe tine cand ei nu au nimic de castigat din treaba asta, asta e si niciodata nu vom putea sa ii schimbam, inainte de Revolutie viata era groaznica, cosmare peste cosmare DAR un lucru MARE a existat atunci: SOLIDARITAEA tuturor romanilor contra celor de sus, de guvern vorbesc, eram toti uniti, toti aveam acelasi inamic, acum? Dumnezeu cu mila, asta-i viata, viata in democratie, cu toate binefacerile ei (si nici nu se compara cu idiotenia aia comunista dinainte de '90) transforma oamenii, din buni in rai, din solidari in indiferenti, asta e, trebuie sa traim cu ei alaturi de noi, nu-avem de ales, nu?
Daca asi putea sa te aduc pe aici si sa vezi cum sunt oamenii si pe aici, indiferenti, individualisti, egoisti, poate ai ocazia sa vezi pe YouTube ultimul episod din Seinfeld, tot serialul a fost despre viata din America, in acel ultim episod este despre indiferenta grupului lor, Jerry, Elain, George si bineanteles Kramer care nu au miscat nici un deget cand un om gras a fost furat la drumul mare in fata lor, a fi bun samaritean este cam ceva rar zilele astea, din nefericire!
Revenind la avertizarile contra radarelor de politie, pe langa un detector bun, in caz ca faci multe drumuri pe sosele, autostrazi pline de truck-isti, camionagii, dar mai ales cei pe 18-roti, un CB Radio cu o antena f buna este extrem de folositor, daca vrei amanunte esti binevenit sa pui intrebari la acest capitol, eu pe langa STI-ul meu folosesc si un CB radio cu o antena f buna, dar asta e bun numai pe autostrazi unde ii ai pe camionagii langa tine, in oras nu iti folsoeste la nimic acest CB Radio.
Iar eu sunt si mai de mode veche ca tine, carnet din Aug '84
scoala de soferi undeva la Ambrozie in Bucuresti, altfel era viata pe sosele pe vremea aia, acum... Dumnezeu cu mila...