Eu sunt posesor de detector radar (Bel 995 antena S7) de cand am permis (de aproape 6 ani) si recent (din iulie 2009), de statie cb. Pot sa va zic ca, am facut destule drumuri, dar niciodata n-am fost prins de radar cand eram cu masina mea (o singura data eram cu masina lui taica meu, fara detector si statie si m-au prins).
Am vazut maxi-taxi, TIR cu statie, prinsi, la iesirea din Mures catre Sighisoara. Mda, daca nu ai participanti in trafic, e indicat da respecti limitele de viteza. Daca de ex. apare masina cu radar, chiar din mers, credeti-ma ca unul daca observa, deja in cateva secunde la 100 de km distanta deja se stie ca apare loganul din mers.
Trebuie sa te si gandesti logic : DACA de ex. te indrepti catre un orasel mai micut, care nu are radar, vii dinspre resedinta de judet sau un oras mai mare, numai din orasul mai mare poate sa se duca acolo radarul, spre oraselul mic, deci daca a trecut cineva pe acolo si nu a vazut nici un radar, SIGUR nu este! Daca o fi din mers, sigur cineva l-ar fi observat.
Mie o singura data nu mi s-a anuntat un radar mobil, la Banesti, jud. Prahova (DN1/E60), dar m-a ajutat detectorul radar, si de vreo doua ori nu am fost anuntat de radarul de la iesirea din Tg Mures catre Sighisoara, dar nici nu ma mir, avand in vedere ca se pun, fac 10 procese verbale si se duc in alte parti. In plus, foarte putine tir-uri intra in oras, avand o centura ocolitoare.
Eu din 10 in 10 km intreb pe "Colegi" daca au vazut cumva ceva si daca fiecare are acelasi raspuns, sigur ca e asa. Va sfatuiesc, sa va dotati cu asemenea aparate, cu incredere. Loganurile noi nu sunt inca in actiune, pe drumuri, dar va garantez, o sa fie si mai usor de depistat avand in vedere ca nu e masina "civila" si banuiesc, o sa lucreze mai mult, oprit undeva.