Autor Subiect: Radar mobil, legal sau nu?  (Citit de 79359 ori)

George Chirita

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 97
  • Karma: +16/-0
  • (!!!Perpetuous Dreamer!!!)
    • Yahoo Instant Messenger - prophetus2005
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Radar mobil, legal sau nu?
« : Martie 13, 2009, 03:10:38 pm »
Iata un subiect care sigur necesita discutie, toti sau macar toti stim ce inseamna RADAR MOBIL, si mai precis VEIOZARII care le utilizeaza sa ne prinda pe noi cu viteza peste limita legala! De acord si subliniez VITEZA UCIDE, dar uneori sa mergi cu 50 sau 40, ba chiar cu 30 este inadmisibil.
Am purtat niste discutii cu diverse persoane si iata ce ar trebui facut in cazul in care am fost surprinsi de un radar mobil:

1. Inainte de toate trebuie sa fim constienti cu ce viteza am fost prinsi.
2. Vine domnul politist si spune sa-i predam actele pt ca urmeaza sa ni se intocmeasca PV si predare predare permis conducere
3. Aratati actele nu le inmanati, faceti posesia lor dupa care cereti ordinul de serviciu in care este specificat ca radarul este autorizat sa patruleze in aceea zona sau sa fie utilizat in acel punct fix!
4. In anumite conditi atmosferice (ceata, ninsoare si ploaie abundenta), precum si in aproprierea statiilor PECO tunul laser poate indica incorect viteza cu care mergeti, de altfel nici nu au voie sa utilizeze aparatul langa statiile Peco,deci puteti contesta PV.
5 Aveti dreptul sa cereti si sa vedeti avizul metrologic al aparatului radar care trebuie sa fie valabil.
6. Cereti sa vedeti poza si analizati ca nu cumva aceasta sa fie facuta in faza de test a radarului, in acest caz apare litera T, caz in care tunul radarului nu este incalzit, ei neavand voie sa-l porneasca si sa-l opreasca dupa bunul plac! In aceste cazuri au invatat sa il orienteze in sus si sa puna sau sa-i obstructioneze unghiul cu cascheta sau un dosar detectorul radar luandu-l prea tarziu! Evident ca nici acest lucru nu este admis, dar si ei au armele lor asa cum si noi avem armele noastre!

PS Aveti mare grija cu asta:
Nu ati reusit nimic din cele de mai sus, mai aveti o singura sansa care da rezultate 100%, pe PV scrieti mi s-a cerut SPAGA in dreptul semnaturii
si sunati la 112 si comunicati ca ati fost surprinsi de aparatul radar si vi s-a cerut spaga, solicitati legatura cu un superior al politiei rutiere din judetul respectiv! este cuvantul dmv impotriva cuvantului politistului, daca acesta se stie ca nu este perfect legal va renunta singur

De asemenea urmeaza sa se aprobe interzicerea folosirii detectoarelor de radar, avem solutii si in acest caz:
1.Suntem constienti ca este interzisa utilizarea lui
2. Politistul va solicita sa-i inmanati detectorul
3. Dmv ii cereti sa-l i-a el singur din masina. Nu are dreptul sa intre in masina fiind proprietate privata!
4. Spuneti ca aveti detector dar acesta nu era pornit, utilizarea lui este interzisa si nu posesia. Iarasi cuvantul lui impotriva Dmv. Si in acest caz se poate suna la 112 si se poate comunica ca agentul incerca sa intre cu forta in masina dmv!

Este posibil sa mai adaugati si voi alte sfaturi nu sunt batute in cuie, poate sunt gresite sau poate nu sunt perfect aplicabile, repet sunt sfaturi pe care am fost sfatuit sa le aplic in caz de... Mai bine sa nu avem nevioie de ele, dar nu strica sa fim informati

In final sunt sau nu legale folosirea radarelor mobile? Ei sustin ca exista o lege care spune ca da, nu am retinut-o si de asta va intreb pe voi!
Sa aveti bafta si fara puncte de penalizare la cat mai multe drumuri!

Rog ownerul acestu-i site sa editeze textul de mai sus sau chiar sa-l deleteze daca considera ofensa adusa autoritatii de orice fel!
Din tot ce ai auzit despre mine, jumatate sunt minciuni iar cealalta jumatate sunt inventate de mine ca sa rad de tine.......

Doru APOSTOLESCU

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 114
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re:Radar mobil legal sau nu!
« Răspuns #1 : Martie 13, 2009, 04:37:33 pm »
BlackVyper a scris:

Citat
3. Aratati actele nu le inmanati,


Unde (Lege/art.) scrie că ai dreptul să nu-i dai poliţistului actele?

Citat
cereti ordinul de serviciu in care este specificat ca radarul este autorizat sa patruleze in aceea zona sau sa fie utilizat in acel punct fix!


Unde (Lege/art.) scrie că ai dreptul să ceri aceste informaţii şi că poliţistul e obligat să ţi le ofere?

Citat
5. Aveti dreptul sa cereti si sa vedeti avizul metrologic al aparatului radar care trebuie sa fie valabil.


Unde (Lege/art.) scrie că ai dreptul să ceri aceste informaţii şi că poliţistul e obligat să ţi le ofere? Din câte ştiu eu, buletinul metrologic e prezentat în instanţă.

Citat
6. Cereti sa vedeti poza


Unde (Lege/art.) scrie că ai dreptul să ceri imaginea şi că poliţistul e obligat să ţi-o ofere? Din câte ştiu eu, ea va fi prezentată în instanţă.

Citat
si analizati ca nu cumva aceasta sa fie facuta in faza de test a radarului, in acest caz apare litera T, caz in care tunul radarului nu este incalzit


Din câte ştiu eu, litera T semnifică TARGET (ţinta, adică vehiculul vizat), şi este lângă viteza determinată pentru vehiculul vizat.
De asemenea, autotestarea se face la pornirea radarului, moment în care pe casetă se înregistrează ecranul de autotestare, pe care apar diverse teste cu un OK în dreptul lor, data, ora, numărul aparatului, etc. Dacă radarul nu trece cu succes toate testele nu va funcţiona şi nu se pot face măsurători de viteză cu el.
Această imagine cu testele cu rezultat OK poate fi cerută în instanţă.

Vezi şi acest document oficial, care lămureşte câteva probleme:

http://speedcams.tehnoplus.net/sc_download/comunicare_inm.JPG

Citat
In final sunt sau nu legale folosirea radarelor mobile?


Te referi la legalitatea utilizării radarelor mobile din mişcare, sau de legalitatea utilizării radarelor mobile în general - indiferent că sunt staţionate sau mobile?

Pentru că la noi în ţară se folosesc în acest moment 3 tipuri de radare mobile:

1. Traffipax SpeedoPhot M - autorizat doar în mod staţionar (vreo 5-6 bucăţi în toată ţara)
2. MPH Python II+Autovision Compact - autorizat atât în mişcare, cât şi staţionar (> 100 bucăţi)
3. VITRONIC PoliScanSpeed mobile LASER - autorizat doar în mod staţionar (deocamdată doar 1 bucată)
Administrator site SpeedCams România (http://speedcams.tehnoplus.net)

George Chirita

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 97
  • Karma: +16/-0
  • (!!!Perpetuous Dreamer!!!)
    • Yahoo Instant Messenger - prophetus2005
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re:Radar mobil legal sau nu!
« Răspuns #2 : Martie 14, 2009, 10:47:47 am »
ma refer legalitatea utilizării radarelor mobile în general - indiferent că sunt staţionate sau mobile! Adica radarul de pe gorj are voie sau nu sa patruleze si sa ma ia pe mine, x conducator.
Eu nu am zis ca suntem perfect indreptatiti sa cerem cele ce am zis, am fost doar sfatuit de unul de-al lor si de cativa avocati sa fac cele de mai sus!
Din tot ce ai auzit despre mine, jumatate sunt minciuni iar cealalta jumatate sunt inventate de mine ca sa rad de tine.......

Doru APOSTOLESCU

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 114
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re:Radar mobil legal sau nu!
« Răspuns #3 : Martie 19, 2009, 09:51:52 am »
Din păcate, radare mobile (sau fixe) sunt perfect legale atâta timp cât au certificate de omologare, au toate autorizaţiile şi verificările la zi.

Nu văd de ce radarul din Gorj de care vorbeşti tu ar fi diferit de altele. Dacă crezi că acţionează în afara legii filmează-l, fă o reclamaţie la superiorii de la Rutiera judeţeană (dacă nu reacţionează mergi mai departe, la Inspectoratul General din Bucureşti), vorbeşte cu presa, televiziunea.
Dacă se ştiu cu musca pe căciulă sunt şanse mari să se potolească.

Toate chestiile alea de care vorbeşti tu, să mergi pe intimidare în relaţia cu poliţistul care vrea să te amendeze merg doar dacă dai peste un poliţist care nu ştie prea bine legea sub care acţionează, sau care ştie că face lucruri ilegale, altfel te poţi trezi cu probleme mai mari decât o amendă pentru depăşirea vitezei...
Administrator site SpeedCams România (http://speedcams.tehnoplus.net)

alex

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re:Radar mobil legal sau nu!
« Răspuns #4 : Martie 19, 2009, 03:30:09 pm »
referitor la faptul ca nu ai obligatia de a inmina, te contrazic ( vezi art. 35 alin. 2 din OUG 195 / 2002 ). daca refuzi sa ii dai actele, poate sa faca apliicarea art. 100 alin. 3 lit. f, caz in care, chiar daca ai dreptate, el intocmeste procesul verbal si tu ramai sa te judeci in raza teritoriala a judecatoriei unde s-a savarsit contraventia si mai ales CU PERMISUL SUSPENDAT PE 30 DE ZILE...asa ca nu mai ascultati toate sfaturile oricui se crede a fi mare "cunoscator". si eu sunt avocat si chichitele "avocatesti" sunt diferite de la caz la caz...faptul ca refuzati sa ii inmanati actele nu va ajuta cu nimic...in ceea ce priveste sustinerea ca v-a cerut spaga, nu rezolvati nimic...mai degraba puteti incerca sa nu semnati procesul verbal si sa nu faceti obiectiuni, avand sanse mai mari in instanta sa il anulati tocmai pe motivul ca nu v-a adus la cunostinta dreptul de a face obiectiuni ( art. 16 alin. 7 din OG 2 / 2001 ).

Adrian Man

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re:Radar mobil, legal sau nu?
« Răspuns #5 : Martie 19, 2009, 10:19:42 pm »
Anul trecut in toamna m-a prins radarul intr-o localitate din Moldova cu 71km/h pe limita de 50 km/h. Era amplasat dupa o curba mai mare si detectorul m-a avertizat tarziu. Mi-a aratat inregistrarea... asta este... ce sa-i faci. MI-am recunoscut fapta si am "castigat" doar un avertisment. Iti dai seama ca daca il luam la puricat cu ce mentionezi u mai sus, o luam in freza si plateam amenda si poate ma mai gasea si cu altele, ca doar daca iti cauta, iti gaseste orice.
De ce sa ne punem cu ei in loc sa circulam cat de cat legal?
E greu macar in localitati sa mergem cu un 60-70? Sunt viteze la care in unele cazuri poti evita si radarul si multe tragedii.
Mai gandeste-te... merita sa te pui cu Politia sau mai bine ai grija de viata ta?

Drumuri libere!

George Chirita

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 97
  • Karma: +16/-0
  • (!!!Perpetuous Dreamer!!!)
    • Yahoo Instant Messenger - prophetus2005
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re:Radar mobil, legal sau nu?
« Răspuns #6 : Martie 20, 2009, 11:25:43 pm »
Oke am retinut, am subliniat ca nu sunt pro 150 de km/h prin localitati, doream doar sa avem o discutie legata de acest subiect, totusi exista cazuri cand te prinde radarul mobil in x locatie si iti face PV pe o locatie, de aici am inteles chestia legata de ordinul de servici, unde se specifica raza pe care el trebuie sa patruleze. Acest lucru suntem indreptatiti sa-l cerem?

Referitor la radarul din gorj tot mai multi se plang ca li se intocmesc PV-urile pe raza altor locatii si nu in locul  unde au fost surprinsi de radarul mobil, deci concluzia care o trag eu este ca el nu are autorizatie sa patruleze cu radarul in miscare! Si nu inteleg o chestie: daca eu circul cu 110 si radarul cu 90, ca n-o fi prost sa mearga cu 50, cum draq ,a inregistreaza el pe mine cu viteza de 110, aflandu-se in miscare?
Din tot ce ai auzit despre mine, jumatate sunt minciuni iar cealalta jumatate sunt inventate de mine ca sa rad de tine.......

alex

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re:Radar mobil, legal sau nu?
« Răspuns #7 : Martie 21, 2009, 11:46:45 am »
exista doua tipuri de radar mobil :
1. cel care sta pe loc si te inregistreaza pe tine
2. cel care poate inregistra viteza si in miscare - are posibilitatea tehnica de a face diferenta intre viteza cu care se deplaseaza masina pe care este montat si masina - tinta, adica tu.
in ceea ce priveste ordinul de serviciu, treaba sta in felul urmator : la inceputul fiecarei luni, seful biroului pol. rutiere face o planificare pentru patrularile radar ( intre localitatile x si y ), agentul avand libertatea sa isi aleaga locul de "vanatoare ". acest ordin de serviciu nu exista in realitate, este doar un mod de exprimare...adica pol. cand pleaca in patrulare, la intrarea in tura nu primeste un document scris in care i se indica sarcinile pentru ziua respectiva. toti au planificarea facuta dupa un grafic, intocmit in mod normal la inceputul lunii de catre seful de birou.
in alta ordine de idei, presupunand ca ar exista acel ordin de serviciu, si politistul ar fi in afara razei teritoriale de patrulare si ar avea din  intamplare radarul pornit, la intoarcerea din misiune, dupa spusele tale ar fi normal sa te lase in pace daca treci pe langa el cu 150 km/h in localitate nu? e absurd...

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re:Radar mobil legal sau nu!
« Răspuns #8 : Martie 24, 2010, 07:41:39 am »
ma refer legalitatea utilizării radarelor mobile în general - indiferent că sunt staţionate sau mobile! Adica radarul de pe gorj are voie sau nu sa patruleze si sa ma ia pe mine, x conducator.Eu nu am zis ca suntem perfect indreptatiti sa cerem cele ce am zis, am fost doar sfatuit de unul de-al lor si de cativa avocati sa fac cele de mai sus!

Revigorez un subiect cam vechi, 1 an de zile de-atunci, deci intrebarea mea de-acum: de ce ai crezut, cel putin la vremea respectiva, ca este ilegal de-a fi folosit un radar traditional, X, K sau Ka band, in miscare sau stationar, adica masina politistului cu radar pe bord ori se deplaseaza in trafic ori este ascunsa la o curba pe marginea drumului, deci de ce ai crezut atunci ca asta e ilegal?

Sunt curios doar!  :)

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re:Radar mobil, legal sau nu?
« Răspuns #9 : Martie 24, 2010, 07:47:24 am »
exista doua tipuri de radar mobil :
1. cel care sta pe loc si te inregistreaza pe tine
2. cel care poate inregistra viteza si in miscare - are posibilitatea tehnica de a face diferenta intre viteza cu care se deplaseaza masina pe care este montat si masina - tinta, adica tu.
in ceea ce priveste ordinul de serviciu, treaba sta in felul urmator : la inceputul fiecarei luni, seful biroului pol. rutiere face o planificare pentru patrularile radar ( intre localitatile x si y ), agentul avand libertatea sa isi aleaga locul de "vanatoare ". acest ordin de serviciu nu exista in realitate, este doar un mod de exprimare...adica pol. cand pleaca in patrulare, la intrarea in tura nu primeste un document scris in care i se indica sarcinile pentru ziua respectiva. toti au planificarea facuta dupa un grafic, intocmit in mod normal la inceputul lunii de catre seful de birou.
in alta ordine de idei, presupunand ca ar exista acel ordin de serviciu, si politistul ar fi in afara razei teritoriale de patrulare si ar avea din  intamplare radarul pornit, la intoarcerea din misiune, dupa spusele tale ar fi normal sa te lase in pace daca treci pe langa el cu 150 km/h in localitate nu? e absurd...

Doua tipuri de FOLOSIRE a radarului mobil, ca radarul este exact acelasi, diferenta e cand masina de politie, Dacia Logan ca ex., ori este in miscare ori el si-a ascuns-o la marginea drumului langa o curba f greu de vazut decat cand e deja prea tarziu!

Doar o simpla observatie!  :)

Vlad

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1356
  • Karma: +213/-2
    • Yahoo Instant Messenger - pdi_romania
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re:Radar mobil legal sau nu!
« Răspuns #10 : Martie 24, 2010, 09:35:05 am »
ma refer legalitatea utilizării radarelor mobile în general - indiferent că sunt staţionate sau mobile! Adica radarul de pe gorj are voie sau nu sa patruleze si sa ma ia pe mine, x conducator.Eu nu am zis ca suntem perfect indreptatiti sa cerem cele ce am zis, am fost doar sfatuit de unul de-al lor si de cativa avocati sa fac cele de mai sus!

Revigorez un subiect cam vechi, 1 an de zile de-atunci, deci intrebarea mea de-acum: de ce ai crezut, cel putin la vremea respectiva, ca este ilegal de-a fi folosit un radar traditional, X, K sau Ka band, in miscare sau stationar, adica masina politistului cu radar pe bord ori se deplaseaza in trafic ori este ascunsa la o curba pe marginea drumului, deci de ce ai crezut atunci ca asta e ilegal?

Sunt curios doar!  :)

Doresc sa subliniez ca in Romania singura banda folosita este banda K.
Au mai fost si ceva amenzi date cu LIDAR-ulile mobile de pe OPEL-urile COMBO (cele 2), dar acum aceste lidar-uri sunt suspendate.

Nu am auzit/vazut/primit nicio amenda de la vreun tip de radar care emite in X, KA etc.
« Ultima Modificare: Martie 24, 2010, 09:37:16 am de Vlad »
Harta radare fixe aici
Lista radare fixe aici

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re:Radar mobil legal sau nu!
« Răspuns #11 : Martie 24, 2010, 01:23:53 pm »
ma refer legalitatea utilizării radarelor mobile în general - indiferent că sunt staţionate sau mobile! Adica radarul de pe gorj are voie sau nu sa patruleze si sa ma ia pe mine, x conducator.Eu nu am zis ca suntem perfect indreptatiti sa cerem cele ce am zis, am fost doar sfatuit de unul de-al lor si de cativa avocati sa fac cele de mai sus!

Revigorez un subiect cam vechi, 1 an de zile de-atunci, deci intrebarea mea de-acum: de ce ai crezut, cel putin la vremea respectiva, ca este ilegal de-a fi folosit un radar traditional, X, K sau Ka band, in miscare sau stationar, adica masina politistului cu radar pe bord ori se deplaseaza in trafic ori este ascunsa la o curba pe marginea drumului, deci de ce ai crezut atunci ca asta e ilegal?

Sunt curios doar!  :)

Doresc sa subliniez ca in Romania singura banda folosita este banda K.
Au mai fost si ceva amenzi date cu LIDAR-ulile mobile de pe OPEL-urile COMBO (cele 2), dar acum aceste lidar-uri sunt suspendate.

Nu am auzit/vazut/primit nicio amenda de la vreun tip de radar care emite in X, KA etc.

OK Vlad  :) inteleg de la voi ca doar K in RO, cu toate ca numai cu detectoare high end care iti arata frecventa radarului respectiv tu poti sa o stii, si ma intreb cati romani au aceste high-end detectoare care iti afiseaza si frecventa radarului, daca nu asi avea asa ceva atunci de unde naiba sa stiu ca politia din RO merge doar pe K???, dar trec peste asta, eu eram curios, ca sa "provoc" la o noua discutie pe acelasi subiect al radarelor de politie, de ce el, George, la momentul respectiv, era impotriva prezentei masinilor de politie cu un radar pe bord, poate are/avea un motiv special, de ce nu? dar sa il auzim si noi toti, nu? de asta am raspuns la postul lui de acum 1 an! :)
Acum, cand am folosit cuvantul radar traditional, m-am referit la cum radarul este construit din fabrica, el nu este facut sa mearga doar pe K-band, mai exista X-band, Ka-band si Ku-band, in plus nu cred ca RO este acum buricul pamantului, adica sa excludem tot ce nu se intampla in RO, nu?

http://www.radardetector.net/forums/local-regional-info/1830-list-bands-europe.html

Apropo, am incercat si eu sa gasesc ceva impresii de calatorii ale romanilor prin afara tarii, de radar vorbesc, absolut nimic, cum adica, romanii nu merg cu masina si prin restul Europei, cum s-au descurcat ei pe acolo cu detectoarele lor, acum e liber sa mergi orisiunde (si nu ma intereseaza de scuza socialista cu lipsa de bani, pai munceste ca sa iti faci si o vacanta in afara tarii!!!) si totusi toata lumea discuta numai de RO, f bine asta, dar asta da in nationalism sau ceva asemanator, nimeni pe aici care a mers de ex in Grecia, sau Ungaria, sau Serbia, deci tarile vecine, ce-i mare scofala sa mergi de la Craiova la Belgrad sau de la Bucuresti la Atena, deci cum e treaba si pe acolo cu radarele de politie? cu cazuri reale, schimbari de impresii, nu?

George Chirita

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 97
  • Karma: +16/-0
  • (!!!Perpetuous Dreamer!!!)
    • Yahoo Instant Messenger - prophetus2005
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re: Radar mobil, legal sau nu?
« Răspuns #12 : Martie 24, 2010, 01:55:05 pm »
Aveam ceva, am si acum un dinte pentru Radarul din gorj, ma paste de mult timp, inca nu m-a prins, atunci eram revoltat pentru faptul ca aflasem ca isi modifica pozitia fata de cea din ordinul de serviciu, faza era ca iti facea procesul verbal pe locatia unde avea el delimitata zona de patrulare, deci nu este corect, nenea asta a lasat pe multi fara permis, bate norma pe 3 - 4 judete domnu Leustean!
Din tot ce ai auzit despre mine, jumatate sunt minciuni iar cealalta jumatate sunt inventate de mine ca sa rad de tine.......

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re: Radar mobil, legal sau nu?
« Răspuns #13 : Martie 24, 2010, 02:03:17 pm »
Aveam ceva, am si acum un dinte pentru Radarul din gorj, ma paste de mult timp, inca nu m-a prins, atunci eram revoltat pentru faptul ca aflasem ca isi modifica pozitia fata de cea din ordinul de serviciu, faza era ca iti facea procesul verbal pe locatia unde avea el delimitata zona de patrulare, deci nu este corect, nenea asta a lasat pe multi fara permis, bate norma pe 3 - 4 judete domnu Leustean!

Stai ca nu inteleg, era sau NU era in limitele lui geografice de patrulare, o anumita zona in care el are jurisidictie, apoi de unde stii TU, George, cetatean de rand, de limitele GPS-iste  :D a acelei zone de patrulare, stii unde incepe si unde se termina, est, vest, nord , sud, esti asa de bine informat la acest capitol, daca da f bine, dar trebuie sa o faci cu date reale, ca altfel te certi doar cu figura ta din oglinda din baie !  ;D

George Chirita

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 97
  • Karma: +16/-0
  • (!!!Perpetuous Dreamer!!!)
    • Yahoo Instant Messenger - prophetus2005
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re: Radar mobil, legal sau nu?
« Răspuns #14 : Martie 25, 2010, 09:22:02 am »
Nu stiu exact zonele de patrulare, doar am aflat ca procesele verbale se faceau pe cu totul alta zona decat in zona in care era prins respectivul sofer, s-au castigat procese impotriva acestui radar mobil, care de multe ori functioneaza in afara limitelor legislative sa-i spunem, nu cred ca poate sa existe o zona de patrulare de 74 de km dus intors, adica intre Tantareni si Tg - Jiu! Daca isi ia nenea asta MCV - eu sa te tii carnete suspendate, omul chiar este pro in meseria asta, are metodele lui, inca nu l-am intalnit in MCV, tot in Solenza albastra este!
Din tot ce ai auzit despre mine, jumatate sunt minciuni iar cealalta jumatate sunt inventate de mine ca sa rad de tine.......

 

(c) 2006-2011 pdiromania.ro - radare fixe, camere de supraveghere, radare mobile, detectoare radar, staţii radio CB
Lista radarelor fixe din România - Harta radarelor fixe din România - Tipurile radarelor fixe din România