Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - Doru APOSTOLESCU

Pagini: [1] 2
1
RADARE FIXE / Timişoara (TM) - Camere/radare fixe
« : Octombrie 23, 2009, 09:37:19 am »
Azi dimineața, la TVR3, un comisar de la Poliția Rutieră Timișoara povestea că vor da în curând în folosință un centru de monitorizare a traficului, care va avea în dotare atât camere de supraveghere video, cât și camere cu radar, iar amenzile le vor trimite automat, prin poștă.

Știe cineva amănunte despre acest proiect nou?

2
RADARE FIXE / Jebel (TM) - cameră CODEC în curs de montare
« : Aprilie 10, 2009, 09:16:15 am »
Am primit următorul raport, de la Stefan Matasaru:

Citat
E montat doar stalpul, dar cu siguranta va veni si camera.

Date gps: N 45 °  33,215´   E 021° 13,291´

3
RADARE FIXE / Brăeşti (BT) - cameră în curs de instalare
« : Aprilie 07, 2009, 10:15:57 am »
Am primit următorul raport de la Diaconu Dan:

Citat
N 47.86.399
E 26.45.289
Este dinspre Dorohoi spre Botosani pe partea dreapta in satul Braesti Jud Botosani.
Este la nivel de stalp.Poate confirma cineva această cameră?

4
ZIDUL RUŞINII / radarfix.ro
« : Martie 31, 2009, 03:31:15 pm »
Iată un alt exemplu de plagiarism dus la extrem, dl. Bende Andras, care lucrează sau deţine firma E Base Srl din Cristeşti, jud. Mureş şi-a făcut şi el un site, pe acelaşi calapod (WordPress) ca şi dl. Ovidiu Negrean cu al său radarefixe.ro, dar Bende Andras s-a hotărât să fie mai original, site-ul său nu conţine doar camerele pe care le-a copiat din documentele PDF care au circulat pe e-mail prin Septembrie-Octombrie 2008 şi probabil şi datele cu camere publicate pe radarefixe.ro (nu se ştie prea exact...) ci s-a hotărât să introducă şi camere noi-nouţe..., pe care nu le ştie nimeni... :)

5
RADARE FIXE / Folteşti (GL), cameră fixă nouă?
« : Martie 26, 2009, 11:40:05 am »
Am primit de la cineva un raport, cum că la un radio local din Galaţi s-a anuţat instalarea unei camere în Folteşti, pe DN26.

Poate confirma cineva această ştire sau chiar existenţa fundaţiei/stâlpului/camerei?

6
ZIDUL RUŞINII / autocub.ro
« : Martie 12, 2009, 06:24:29 pm »
Respectivul site (care aparţine de S.C Network Magazine SRL, Bucureşti) a făcut Copy/Paste cu tabelul cu camere de pe Speedcams România şi l-a aruncat pe o pagină de a lor, fireşte, fără să specifice de unde l-au copiat...

http://www.autocub.ro/509-Amplasare-camere-radar---Fabricant,-model-si-tip-camera

7
RADARE FIXE / Orţişoara (TM) - cameră CODEC montată?
« : Martie 09, 2009, 08:49:55 am »
Am primit acest raport:

Citat
Nu exista nici o camera fixa in localitatea Vinga. Insa, in localitatea Ortisoara (TM) (aflata la 2 km de vinga) este una in curs de montare (stalp) la iesirea din localitate (timisoara-arad).


Poate confirma cineva existenţa acestei camere?

Revin:

Se pare că există în realitate ceva în Orţişoara, după cum se poate vedea şi aici:
http://www.e-primarii.ro/~ortisoara/carte_oaspeti.php

Cineva întreabă:
Citat
exista la aceasta ora un radar fix in ortisoara sau inca functioneaza radarele de tip vechi...adica cele din echipajele de politie rutiera?


şi primăria răspunde:
Citat
Primaria a incheiat un contract in luna decembrie 2008 cu firma CODEC SPAT ce vizeaza montarea unor radare si camere de luat vederi incepand de la intrarea in comuna pana la iesire. Aceasta instalatie va monitoriza traficul rutier in comuna. De altfel Primaria Ortisoara, Politia comunei Ortisoara, Administratia Drumuri Nationale Ortisoara si IJP Timis au discutat despre montarea unui semafor cu lumina intermitenta.Acest semafor va fi montat de catre Compania Drumuri Nationale.

8
ZIDUL RUŞINII / eurodrum.ro
« : Februarie 27, 2009, 01:46:02 pm »
Acest site, patronat de IT Service Consult Srl din Cluj-Napoca, a preluat tabelele cu camerele active şi posibile de pe Speedcams România şi le-a publicat, dar a îndepărtat orice referinţă de autor/sursă.

Pagina cu camerele publicate fără menţionarea sursei se află aici:

http://www.eurodrum.ro/camere%20fixe%20romania.html

9
ZIDUL RUŞINII / magazindemasini.wordpress.com
« : Februarie 27, 2009, 10:59:28 am »
Acest site/blog face cam acelaşi lucru pe care îl face şi politia-rutiera.ro, adică fură datele cu camere de pe radarefixe.ro şi le pune într-un articol de blog:

http://magazindemasini.wordpress.com/category/r-a-d-a-r/

Fireşte, nici urmă de vreo notă privind sursa lor...

10
ZIDUL RUŞINII / politia-rutiera.ro
« : Februarie 27, 2009, 10:45:41 am »
Ca de obicei, apetenţa pentru domenii înşelătoare nu se opreşte cu politiarutiera.ro ci continuă cu o nouă încarnare:

politia-rutiera.ro

Aşteptăm cu înfrigurare şi alte variaţiuni pe această temă...

Site-ul/blog-ul de la politia-rutiera.ro e oarecum pe acelaşi calapod ca şi politiarutiera.ro, doar că respectivul, care se ascunde sub contul "info" nu publică o broşură, ci a făcut Copy/Paste de pe radarefixe.ro, care la rândul lui le fură de la Speedcams România.

Lista cu camerele furate de pe radarefixe.ro este aici:

http://politia-rutiera.ro/2009/02/aplasarea-aparatelor-radar-si-al-camerelor-fixe-in-tara/

Aşa cum ne-am obişnuit, nu s-a obosit nici măcar să precizeze de unde le-a furat.

11
ZIDUL RUŞINII / stopradar.ro
« : Februarie 24, 2009, 06:39:15 pm »
Autorul acestui site (dl. Sorin Achitei) a publicat 2 fişiere PDF cu camerele active şi cele posibile, fişiere care au circulat în ultimele luni pe e-mail, modificându-le astfel încât să pară că aparţin acestui site, deşi autorul original al celor 2 fişiere (Dan Lazăr) a dorit să facă un lucru bun şi a lăsat să se vadă de unde proveneau de fapt acele informaţii despre camere.

Cele 2 fişiere pot fi văzute la:

http://www.stopradar.ro/files/Camere_fixe_active.pdf

http://www.stopradar.ro/files/Camere_fixe_in_curs_de_activare.pdf

Acest site nu doar că fură, dar şi prezintă informaţii vechi, fişierele fiind din Septembrie 2008...

Iată ce mi-a răspuns dl. Sorin Achitei când l-am contactat:

Citat
....as vrea sa precizez ca StopRadar precizeaza pentru toate articolele sale sursa de unde provin, dupa cum poti verifica. In ceea ce priveste informatiile despre amplasarea camerelor radar, lista pe care o avem provine de la studiul facut de o campanie multinationala pentru care am lucrat personal in trecut si nu are nici cea mai mica legatura cu website-ul tau.


Nu doar conţinutul e identic cu cel convertit de Dan Lazăr la PDF, dar până şi data şi ora generării documentelor publicate pe site-ul în cauză au rămas aceleaşi..., dl. Sorin Achitei le-a modificat (documentele) prin stergerea numelui autorului (Dan Lazar), titlului, header-ului, footer-ului cat si prin modificarea notelor de la finalul documentelor, ca ele sa indice catre site-ul stopradar.ro si nu catre Speedcams Romania, asa cum erau ele generate initial.

Fişierele PDF originale, convertite de Dan Lazăr pot fi descărcate de aici:
http://speedcams.tehnoplus.net/sc_download/Fisiere_PDF_camere_e-mail_Dan_Lazar.zip

12
ZIDUL RUŞINII / politiarutiera.ro / tirmagazin.ro
« : Februarie 24, 2009, 06:16:38 pm »
Nu, acesta nu este site-ul Direcţiei de Poliţie Rutieră a României, este un site al unui domn pe nume Emil Pop, care se ocupă şi de site-ul tirmagazin.ro

Respectivul a început de curând să editeze o broşură, numită "RADARELE ŞI CAMERELE FIXE DIN ROMÂNIA" în care prezintă cam tot ce a putut fura de pe site-ul radarefixe.ro, mai precis doar camerele aranjate frumos de dl. Ovidiu Negrean, restul de camere apărute mai recent nefiind aranjate frumos în pagină nu le-a mai inclus, era prea mult de muncă se pare...

Adică hoţul îl fură pe alt hoţ... şi nici măcar nu o face ca lumea...

Broşura din Februarie 2008 poate fi găsită aici: http://www.politiarutiera.ro/documentepdf/radare_si_camere_fixe.pdf
Deşi e publicată de curând, prezintă informaţii vechi, neactualizate, lipsesc o grămadă de camere noi.

Iată ce spune dl. Emil Pop:

Citat
Trebuie sa recunosc ca noi am primit datele de la un partener de-al nostru si nu ne-am pus niciodata intrebarea in legatura cu sursa lor


Deci respectivul publică revista TIR Magazin (pe care aseară chiar am văzut-o într-un chioşc de ziare) şi "nu şi-a pus niciodată o întrebare cu privire la sursa lor". Ar fi trebuit să ştie mai bine, că atunci când publici ceva ce nu ai făcut tu, să îşi pună o întrebare cu privire la sursa informaţiilor pe care el le (re)publică, pentru că aşa face orice jurnalist care se respectă. Oare dânsul nu se respectă? :unsure:

Şi apoi continuă:

Citat
Intr-o alta ordine de idei, trebuie sa fiti constient de faptul ca atunci cand puneti o informatie despre existenta unui radar fix pe internet aceasta devine informatie publica. In acest caz, nu poate fi vorba de drepturi de autor pentru ca nu ati creat nimic! Camera exista si dumneavoastra ati aflat de ea tot de la terti de cele mai multe ori dupa care e posibil sa fi mers si la locul faptei! Asadar, repet, nu se pune problema unor drepturi de autor pentru ca punerea cap la cap a unor informatii publice nu reprezinta un act de creatie!


:blink: Mă întreb, ca publicist oare dl. Emil Pop a citit vreodată legea drepturilor de autor? Având în vedere că dânsul publică în mod curent o revistă, pe care are drepturi de autor, ar fi trebuit să o fi citit măcar o dată...

Ca să nu mă repet cu explicarea legii nr. 8/1996, puteţi citi aici: http://www.pdiromania.ro/forum/zidul-rusinii/care-e-problema.html#2088 cum protejează această lege inclusiv ceea ce facem noi aici.

13
ZIDUL RUŞINII / Care e problema?
« : Februarie 24, 2009, 05:10:14 pm »
După cum poate deja ştiţi, informaţiile despre camere şi fişierele cu camere pentru GPS-uri sunt disponibile tuturor în mod GRATUIT pe site-urile PDI România şi Speedcams România.

Cu toate astea, o seamă de persoane/firme şi-au creat diverse site-uri şi blog-uri pe care au postat informaţii şi fişiere cu camere pe care le-au copiat de la noi, fără să spună de unde le-au luat şi în unele cazuri au modificat informaţiile astfel încât să pară că ei sunt autorii acelor date...

Şi? Care e problema?

Problema este că anumite persoane nu sunt în stare să dea credit pentru munca altuia şi simt nevoia să ascundă faptul că nu ei au produs/colectat/agregat/procesat respectivele informaţii. Şi ca atare fură!

OK, poate că fură, dar nu adaugă şi ei ceva bun/nou la acele informaţii?

E posibil să adauge, dar problema esenţială rămâne, informaţiile de bază sunt furate şi ei nu vor să recunoască.


De ce nu colaboraţi cu ei?

Dacă sunt dispuşi la transparenţă, corectitudine şi intrare în legalitate putem să le acordăm sprijinul necesar.


Da' ce? Altcineva nu-şi poate face un site similar cu al vostru?

Fireşte că poate, nu avem absolut nimic impotriva unui site concurent (concurenţa nu ne sperie, e chiar bună), numai să nu ne fure pe faţă şi când este întrebat să mintă că are camerele "din altă parte" sau mai ştiu eu de unde... Oricine poate prelua aceste informaţii şi fişiere, singurele condiţii care trebuiesc îndeplinite sunt:
   - să ceară acordul nostru
   - să precizeze sursa informaţiilor
   - să nu le modifice şi să pretindă că el le-a făcut
   - să nu ceară bani pentru aceste informaţii sau pe actualizări


Dar informaţiile despre camere nu sunt ale voastre!

Informaţiile sunt publice, dar munca de culegere, procesare, agregare, actualizare este a noastră. Noi depindem în mare măsură de utilizatorii noştrii, adică de voi. Iar ceea ce rezultă este în sensul legii dreptului de autor (Legea 8 din 1996) o "operă" care are un autor (sau mai mulţi). Deci produsul "final", adică fişierele cu camere şi informaţiile despre ele au un proprietar (sau mai mulţi) bine definit, care este protejat de lege împotriva copierii fără acordul lui.
Conform cu articolul 8, punctul b din legea drepturilor de autor:

Citat
Art. 8.
Fara a prejudicia drepturile autorilor operei originale, constituie, de asemenea, obiect al dreptului de autor operele derivate care au fost create plecand de la una sau mai multe opere preexistente, si anume:
a) traducerile, adaptarile, adnotarile, lucrarile documentare, aranjamentele muzicale si orice alte transformari ale unei opere literare, artistice sau stiintifice care reprezinta o munca intelectuala de creatie;
b) culegerile de opere literare, artistice sau stiintifice, cum ar fi: enciclopediile si antologiile, colectiile sau compilatiile de materiale sau date, protejate ori nu, inclusiv bazele de date, care, prin alegerea sau dispunerea materialului, constituie creatii intelectuale.


Conţinutul site-urilor PDI România şi Speedcams România este asimilat categoriilor de tip "colectii sau compilatii de materiale sau date, inclusiv baze de date".

Iar articolul 1 din aceiaşi lege confirmă:

Citat
Art. 1.
(1) Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau stiintifice, precum si asupra oricaror asemenea opere de creatie intelectuala, este recunoscut si garantat in conditiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului si comporta atribute de ordin moral si patrimonial.
(2) Opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, independent de aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar neterminata .De ce mi-ar păsa mie, ca utilizator?

Ar trebui, pentru că nu este în intersul dvs. să utilizaţi informaţii de mâna a 2-a sau a 3-a, informaţii care poate că sunt, poate că nu sunt actualizate. Nu uitaţi, aceste informaţii sunt cele de care depindeţi să nu luaţi o amendă sau să vi se suspende permisul de conducere!


Şi ce ar trebui să facem noi?

În primul rând să luaţi act că există şi asemenea site-uri, care promovează furtul şi profitul uşor. În al 2-lea rând ar fi recomandat să nu le folosiţi ca pe nişte referinţe, pentru că nu sunt. Ele sunt doar ce sunt: copii ilegale, nici măcar nu sunt copii actualizate. În al 3-lea rând, ar fi bine să ne raportaţi astfel de cazuri de persoane/site-uri care copiază fără neruşinare munca noastră.

14
ZIDUL RUŞINII / radarefixe.ro
« : Februarie 24, 2009, 11:38:23 am »
Primul site care şi-a arogat dreptul de autor asupra informaţiilor privind camerele fixe a fost:

radarefixe.ro

condus de dl. Ovidiu Negrean, IT Manager la firma PERFORM SOFT S.R.L. din Cluj-Napoca.

Am aflat de el prin Septembrie 2008, prin amabilitatea lui Vlad, administratorul PDI România.
Respectivul a refuzat să admită plagiatul şi să elimine datele despre camere sau să precizeze sursa lor reală, zicând că informaţiile respective sunt de domeniu public şi că oricum le poate lua din altă parte, nu neapărat de la noi...
S-a oferit chiar să îmi vândă domeniul şi site-ul..., că el nu o să aibă timp să actualizeze site-ul...
După ce l-am contactat a început să nu mai copieze mot-a-mot datele de pe site-ul Speedcams Romania ci să publice "în numele vizitatorilor săi" informaţii despre "noile camere apărute"...
În continuare oferă pentru descărcare fişiere cu camere pentru iGO/MioMap2008 şi Garmin copiate fără acord de pe site-ul Speedcams România, fişiere care la momentul actual sunt vechi, din Decembrie 2008. Probabil le mai actualizează când îşi aduce aminte...

15
RADARE FIXE / Cameră nou montată pe DN24 Iaşi-Vaslui?
« : Februarie 16, 2009, 04:49:39 pm »
Am primit un raport despre o cameră proaspăt montată pe DN24, Iaşi-Vaslui, fără prea multe detalii, pare să fie chiar în Iaşi, la intrarea în oraş dinspre Vaslui.

Poate confirma cineva?

Pagini: [1] 2
(c) 2006-2011 pdiromania.ro - radare fixe, camere de supraveghere, radare mobile, detectoare radar, staţii radio CB
Lista radarelor fixe din România - Harta radarelor fixe din România - Tipurile radarelor fixe din România