Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - alios

Pagini: [1]
1
CAMERE DE SUPRAVEGHERE / Re: Camere fixe verificare rovigneta
« : Septembrie 13, 2013, 01:21:04 pm »
in jud Neamt exista o camera montata in localitatea Vaduri (intre piatra-neamt si bicaz)

in jud Vrancea exista o alta camera montata in localitatea Vulturu (intre focsani si braila)

astea le-am descoperit eu in trafic, am sa incerc sa notez coordonatele cand mai trec prin zona

2
RADARE FIXE / Re: Radarele fixe au fost suspendate
« : Mai 05, 2009, 03:05:30 pm »
tocmai au anutat si la tv si la radio ca toate radarele fixe din romania au fost declarate in afara legii

si numai cele de pe DN1 sunt valabile si legale, fiind in proprietatea ministerului de interne si nu a unei firme private.

eu ma consider norocos, nu am platit cele 2 amenzi primite acasa...

dar cei care au platit ? bani oricum nu ii mai vad inapoi, ar trebui sa dea in judecata firma si primaria respectiva

3
Legislaţie / Re:Banii din amenzile auto se duc la firmele private
« : Aprilie 13, 2009, 04:29:01 pm »
eu tocmai am primit a doua scrisoare, 78km/h in Nicolae Balcescu din judetul Bacau (iar eram cu platforma... masina e trecuta ca si "rent-a-car" pe firma lu taicamiu, desi numai eu o folosesc :) )

nici la asta nu le voi raspunde.

ce poate sa faca, eventual sa mi se ieie permisul, si atunci evident ii voi da in judecata, pentru ca spune clar "DIN DOTAREA POLITIEI" iar aceste radare fixe, NU SUNT in dotarea politie, ci apartin unui SRL.

eventual ce m-ar opri sa-mi fac un SRL, si sa incep sa pun radare fixe.

eu nu am gasit nicaieri legislatie care sa explice clar.... se face licitatie, se incheie contracte cu politia si primariile.

e ca si cum as sta la marginea drumului cu un radar in mana, si v-as opri pe toti care aveti viteza, si v-as cere bani

4
Legislaţie / Banii din amenzile auto se duc la firmele private
« : Martie 26, 2009, 11:54:10 am »
Un articol din hotnews zice cam asa...

Doua societati comerciale din Cluj controleaza reteaua de radare fixe cu camere de luat vederi din 27 de judete ale Romaniei, impartind incasarile din amenzi cu primariile. Acestea obtin intre 40 si 65% din castiguri, insa, de cele mai multe ori, firmele care monteaza si intretin radarele obtin partea leului.

Prina dintre firme, Codec Spat SRL, a intrat pe piata amplasarii si gestionarii camerelor de luat vederi in 2007. De atunci, in unele localitati au fost instalate chiar si cinci radare pe o distanta de cativa kilometri, potrivit datelor relatate in mai multe articole de Romania Libera. In conditiile in care limita de viteza coboara in anumite zone chiar si la 30 km/ora, iar amenzile se ridica la sute de lei, afacerea este deosebit de profitabila.

Benefic SA este cea de-a doua firma intrata pe piata, concurentul Codec Spat SRL. Codec are camere video in judetele Valcea, Vrancea, Salaj, Satu Mare, Mehedinti, Maramures, Bacau, Bihor sau Cluj, iar Benefic a instalat radare in Arad si Sibiu.

Legislatia, in slujba bunului mers al afacerii

Potrivit reglementarilor fiscale in vigoare, toate amenzile de circulatie incasate pe raza unei localitati sunt virate in conturile bancare ale primariei respective. Mai exact, politistii examineaza inregistrarile si trimit notificari pe adresa proprietarului masinii pentru a obtine informatii in legatura cu autorul contraventiei. Dupa ce primesc numele si datele contravenientului, politistii ii trimit amenda si numarul contului de la Trezorerie in care trebuie sa plateasca amenda. Potrivit protocolului semnat, sunt transmise datele amenzilor emise si stadiul lor catre firma privata, care primeste apoi in cont cota parte care ii revine.

Comisarul-sef Carol Varna, de la Inspectoratul General al Politiei Rutiere, recunoaste ca exista un vid legislativ in jurul sistemelor de supraveghere a traficului: "Legalitatea lor in Romania nu este prevazuta in mod expres in vreo lege care sa reglementeze strict sau direct utilizarea sau implementarea lor", a declarat Varna miercuri, la Realitatea TV.

Instalate in 2007, echipamentele expira in 2011

Conform unor documente metrologice, echipamentele pot functiona doar pana în 2011. Autoritatile locale se vor putea bucura de camerele expirate dupa finalizarea contractului, cand acestea vor intra in proprietatea lor, scrie si Foaia Transilvana.

Contracte ilegale, imposibil de desfiintat

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a declansat controale in tara pentru a verifica legalitatea asocierilor dintre primarii si firmele furnizoare de radare. "Inspectorii de la Achizitii Publice au facut un singur control pana acum, la Cluj, dar n-au putut desfiinta contractul, desi s-a demonstrat ca a fost incheiat cu incalcarea legii. Urmatorul control va fi la Suceava", au informat surse guvernamentale.

Cine sunt actionarii celor doua firme

Actionarii firmei Codec Spat sunt Baldi Nicolae Dan Pop (45%) - fost actionar la Astral Telecom, actualul UPC, Eugeniu Alexandru Meciu (50%) - printre altele actionar la IMOFINANCE si director la Banca Transilvania - si Petruta Mariana (5%), care este si director al societatii.

Benefic SA ii are ca actionari pe Lucian Lorin Sintamarian (35%), Gheorghe Dorel Coldea (15%), Ioan Radu Badiu (35%) si Horia Florin Geomolean (15%).Eu am primit acasa o amenda, tot de la un radar din bacau (nicolae balcescu)
si cum masina mea e adusa din germania si inmatriculata ca si rent-a-car (desi numai eu o folosesc)
nu au avut ce sa-mi faca, asa ca m-au prins cand eram cu remorca, aceasta fiind inmatriculata pe numele meu

si uite asa scria ca remorca cu numarul... are 87 km/h

evident ca nu le-am trimis datele, si a trecut deja anul, si nu-mi fac griji

NU DATI DATELE, IAR DACA CHIAR PRIMITI ACASA AVERTISMENT, CONTESTATI AMENDA

5
Miomap 2008 (Moov) / Re:Miomap 2008 - Puncte de interes
« : Ianuarie 12, 2009, 05:50:43 pm »
pentru mine MioMap e exact ce consider un GPS normal si eficient.

acele elemente grafice, icoane, structuri 3D din iGo, nu fac decat sa omoare gps-urile care au resurse slabe, mai ales smartphone-urile.

am avut ocazia sa testez un iGo 8 pe un HTC, dezamagire, erau momente in care se bloca cate 10 secunde, pana afisa tot continutul, mai ales in orasele mari.

6
Miomap 2008 (Moov) / Re:Miomap 2008 - Puncte de interes
« : Ianuarie 12, 2009, 10:18:49 am »
la al meu Moov 200 merg numai 10 categorii de "custom POI"

inca nu stiu sigur, dar cred ca se aplica la toata gama MioMoov 2008

7
Miomap 2008 (Moov) / Re:Miomap 2008 - Puncte de interes
« : Ianuarie 10, 2009, 11:35:31 am »
pentru cei care le apare eroarea

"Ruta de instalare POI nu a fost gasita pe dispozitiv"

trebuie sa aveti pe GPS, fisierul MySavedLocation.xml din "\\\\Program Files\\MioMap\\UserData"

In cazul in care nu aveti pe GPS calea "\\\\Program Files\\MioMap\\UserData\\MySavedLocation.xml" aceasta se creeaza cand accesati MioMore Desktop la sectiunea MioMore Services cautati orice acolo si adaugati la GPS, astfel s-a creat calea de care aveti nevoie, (\\UserData\\MySavedLocation.xml) si continuati normal cu adaugarea POI asa cum scrie aici pe site

Se aplica pentru toate modelele MioMap Moov 2008

Succese :D

Pagini: [1]
(c) 2006-2011 pdiromania.ro - radare fixe, camere de supraveghere, radare mobile, detectoare radar, staţii radio CB
Lista radarelor fixe din România - Harta radarelor fixe din România - Tipurile radarelor fixe din România