Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - alios

Pagini: [1]
1
Legislaţie / Banii din amenzile auto se duc la firmele private
« : Martie 26, 2009, 11:54:10 am »
Un articol din hotnews zice cam asa...

Doua societati comerciale din Cluj controleaza reteaua de radare fixe cu camere de luat vederi din 27 de judete ale Romaniei, impartind incasarile din amenzi cu primariile. Acestea obtin intre 40 si 65% din castiguri, insa, de cele mai multe ori, firmele care monteaza si intretin radarele obtin partea leului.

Prina dintre firme, Codec Spat SRL, a intrat pe piata amplasarii si gestionarii camerelor de luat vederi in 2007. De atunci, in unele localitati au fost instalate chiar si cinci radare pe o distanta de cativa kilometri, potrivit datelor relatate in mai multe articole de Romania Libera. In conditiile in care limita de viteza coboara in anumite zone chiar si la 30 km/ora, iar amenzile se ridica la sute de lei, afacerea este deosebit de profitabila.

Benefic SA este cea de-a doua firma intrata pe piata, concurentul Codec Spat SRL. Codec are camere video in judetele Valcea, Vrancea, Salaj, Satu Mare, Mehedinti, Maramures, Bacau, Bihor sau Cluj, iar Benefic a instalat radare in Arad si Sibiu.

Legislatia, in slujba bunului mers al afacerii

Potrivit reglementarilor fiscale in vigoare, toate amenzile de circulatie incasate pe raza unei localitati sunt virate in conturile bancare ale primariei respective. Mai exact, politistii examineaza inregistrarile si trimit notificari pe adresa proprietarului masinii pentru a obtine informatii in legatura cu autorul contraventiei. Dupa ce primesc numele si datele contravenientului, politistii ii trimit amenda si numarul contului de la Trezorerie in care trebuie sa plateasca amenda. Potrivit protocolului semnat, sunt transmise datele amenzilor emise si stadiul lor catre firma privata, care primeste apoi in cont cota parte care ii revine.

Comisarul-sef Carol Varna, de la Inspectoratul General al Politiei Rutiere, recunoaste ca exista un vid legislativ in jurul sistemelor de supraveghere a traficului: "Legalitatea lor in Romania nu este prevazuta in mod expres in vreo lege care sa reglementeze strict sau direct utilizarea sau implementarea lor", a declarat Varna miercuri, la Realitatea TV.

Instalate in 2007, echipamentele expira in 2011

Conform unor documente metrologice, echipamentele pot functiona doar pana în 2011. Autoritatile locale se vor putea bucura de camerele expirate dupa finalizarea contractului, cand acestea vor intra in proprietatea lor, scrie si Foaia Transilvana.

Contracte ilegale, imposibil de desfiintat

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a declansat controale in tara pentru a verifica legalitatea asocierilor dintre primarii si firmele furnizoare de radare. "Inspectorii de la Achizitii Publice au facut un singur control pana acum, la Cluj, dar n-au putut desfiinta contractul, desi s-a demonstrat ca a fost incheiat cu incalcarea legii. Urmatorul control va fi la Suceava", au informat surse guvernamentale.

Cine sunt actionarii celor doua firme

Actionarii firmei Codec Spat sunt Baldi Nicolae Dan Pop (45%) - fost actionar la Astral Telecom, actualul UPC, Eugeniu Alexandru Meciu (50%) - printre altele actionar la IMOFINANCE si director la Banca Transilvania - si Petruta Mariana (5%), care este si director al societatii.

Benefic SA ii are ca actionari pe Lucian Lorin Sintamarian (35%), Gheorghe Dorel Coldea (15%), Ioan Radu Badiu (35%) si Horia Florin Geomolean (15%).



Eu am primit acasa o amenda, tot de la un radar din bacau (nicolae balcescu)
si cum masina mea e adusa din germania si inmatriculata ca si rent-a-car (desi numai eu o folosesc)
nu au avut ce sa-mi faca, asa ca m-au prins cand eram cu remorca, aceasta fiind inmatriculata pe numele meu

si uite asa scria ca remorca cu numarul... are 87 km/h

evident ca nu le-am trimis datele, si a trecut deja anul, si nu-mi fac griji

NU DATI DATELE, IAR DACA CHIAR PRIMITI ACASA AVERTISMENT, CONTESTATI AMENDA

Pagini: [1]
(c) 2006-2011 pdiromania.ro - radare fixe, camere de supraveghere, radare mobile, detectoare radar, staţii radio CB
Lista radarelor fixe din România - Harta radarelor fixe din România - Tipurile radarelor fixe din România