Cel putin in cercurile in care ma invart eu, undeva prin cea mai subtire clasa din Romania, adica cea de mijloc cred ca sunt bani si pentru astfel de detectoare. Dintre cunostintele mele sunt foarte multi care au sau intentioneaza sa cumpere unul. Sunt insa putini care se informeaza asa cum trebuie
Un detector performant e o investitie zic eu care trebuie facuta cu cap. Problema noastra a romanilor e ca nu putem anticipa nimic din punct de vedere al legislatiei. Totul se poate schimba oricand si cu 180 de grade
Am pus aceasta intrebare deaorece si eu sunt interesat de un astfel de detector performant si ma gandesc ca daca tot sunt dispus sa dau 1000-1200 lei pentru un 8500 X50 sau RX65 as putea sa fac un efort sa cheltui 1400-1500 pe un STI ca al tau...
Chiar, in Canada au fost ilegale de la inceput ? sau trecerea a fost facuta in timp ?
Incerc sa anticipez cam ce se poate intampla la noi dpdv al legislatiei macar pentru un interval timp de 4-5 ani.
Este EXCELENT ca te documentezi INAINTE de ati "arunca" banii pe ceva care nu e ieftin deloc, majoritatea oamenilor, si la mien pe aici e la fel, cumpara numai ce vad prin magazine indiferent de performanata lor, ca ageamii cum ii numesc eu pe astia, cu capul in nori, in plus tu acum ai mare noroc cu accesul la Internet plus forumul asta pe care oamenii schimba parerile lor din viata de toate zilele, pe vremea mea? Dumnezeu cu mila
Cu ilegalitatea EVENTUALA a detectoarelor radar din RO, voi cei de-acolo trebuie sa va informati despre asta, daca RO merge pe modelul Ungaria, Bulgaria, Italia, adica LEGALE, sau Germania, Serbia, Croatia, Elvetia, Franta, etc., adica ILEGALE, dar cu treburile aste nu stii niciodata, nu le trebuie un car de ani sa le scoata in afara legii, ei dau o lege peste noapte si de-a doua zi toate sunt ilegale, acum nu cred ca politia RO va achizitiona, cel putin imediat, aparatele de detectare a detectoarelor de radar, sunt facute in Australia de
http://www.stalcar-rdd.com/ , dar si fara acele Spectre III sau Spectre IV ei ti le pot confisca, sau doar amenda, daca le vad in parbriz, deci totul e ca ei sa nu il vada deloc cu ochiul liber, ok?
Cu ilegalitatea de la mine, este incorect sa generalizezi pt intreaga Canada, USA la fel, Canada si USA sunt tari FEDERALE, guvernul federal are doar putin acces in legile/deciziile interne, detectoarele de radar intra in categoria TRANSPORTATION, iar aici, Canada si USA, avem DOT (Dept of Transportation) pt fiecare provincie canadiana si stat american, fiecare in parte cu legile ei, detectoarele de radar de politie sunt LEGALE in urmatoarele provincii canadiene: BC (cea cu Vancouver), Alberta si Saskatchewan, asta-i tot, in tot restul Canadei (inclusiv Ontario unde sunt eu) ele sunt ILEGALE, de cand asta? de Ontario vorbesc, cred ca de prin anii '70, ele erau deja ilegale la inceputul anilor '90 cand am aterizat si eu pe aici, la americani e mai simplu, doar in VA (Virginia) si orasul Washington DC ele sunt ILEGALE, in rest peste tot ele sunt LEGALE, doar in camioane de peste 10,000 lbs ele sunt ILEGALE in toata America, dar multi truck-isti, cei independenti (numiti aici O/O, owner-operator), folosesc acest STI si nu il lasa sa fie vazut cu ochiul liber.
Si cam asta la capitolul asta.