Dacă firma care a montat radarele fixe a câştoigat un prim proces şi chiar dacă va avea parte (eu sper să nu) de o hotărâre definitivă şi irevocabilă, tot este degeaba dacă nu are cine să aplice amenzile.... cum făceau pe vremuri poliţiştii.... pentru că, sincer, nu prea cred că Ministerul de lnterne va fi de acord cu aşa ceva....să aplice amenzi şi să nu se aleagă cu nimic!!!
May I ? Un cuvant care imi este mie extrem de drag, pt asta am si plecat din tara, DEMOCRATIE !!!
Adica: toti, Guvern/Min Interne/Politia Rutiera, roman de rand, cetatean de rand, TOTI sunt EGALI in fata legii, nimeni nu e DEASUPRA legii, opusul era valabil, a fost valabil intre 1945 si 1990 ! Not anymore!!!
Acum cum e treaba pe la mine, dar la fel trebuie sa fie si in Romania anului 2010, primesti o amenda de trafic (ca despre asta discutam in forumul asta), ai prin lege 15 zile sa faci cerere de proces la tribunal (bineanteles ca nimeni nu te opreste sa platesti imediat amenda, dar in cazul asta, pe langa plata ei din buzunarul propriu, compania de asigurare va sti imediat de amenda respectiva, la mine ei tin contraventia in cazieul de masina timp de TREI ani!), deci ai facut cerere de tribunal si apoi astepti acasa ca ei sa iti trimita prin posta instiintarea cu data pt proces (in Toronto ia si 12 luni pt asta), apoi mai ai o posibilitate aditionala, tot prin lege, cu 2-4 saptamani inainte de data procesului tu poti sa il amani (zici un motiv cat mai plauzibil, plec din tara, inmormantare in familie, etc.), si asa il amani, alte cam 6 luni aditionale, deci in total cam 18 luni de la momentul cand ai primit amenda, pana atunci amenda ta NU este inregistrata nicaieri, e ca un radar in stand-by, apoi, cand te duci la processul final, daca politistul NU isi face aparitia (dar trebuie sa fie EXACT acel politist care ti-a dat amenda, pe amenda el isi trece/scrie nr lui personal, nu are voie sa vina nimeni in locul lui!!!), judecatorul AUTOMAT anuleaza toata amenda, ca si cum ea nu ar fi existat niciodata, dar daca politistul vine la proces (dar in 18 luni multe se pot intampla inclusiv el uita, sau nu mai lucreaza la politie sau...), amenda va ramane pt cazier DAR judecatorul totdeauna reduce valoarea ei, de ex de la $150 la doar $50, in plus el te intreaba daca ai servici, etc., si apoi cat timp iti trebuie sa platesti amenda de $50, pe loc/15/30/60/90 zile, tu ii dai raspunsul, case closed, esti liber sa pleci acasa, cam asa e treaba pe la mine, in DEMOCRATIE!
Din experienta mea personala de aici de la mine, cam 80% platesc amenda IMEDIAT (in max 15 zile), fie ca nu au timp de proces, fie ca nu stiu de legea care te lasa sa faci treburile explicate de mine mai sus, ori, de ce nu?, le e simplu frica de guvern (cum e cu romanii in acest caz?), din cei 20% care au cerut pt proces cam 90% daca nu chiar 95% se duc la procesul initial, deci ei nu il amana deloc, ce mai ramane deci, cam 2%-5% care merg pana la sfarsit, cazul meu, iar in cazul ala 75% sanse reale ca politistul NU mai vine deloc la proces din motivele explicate de mine mai sus, iar tu esti liber sa pleci acasa, amenda nu a existat niciodata, amenda nu a fost inregistrata nicaieri, numai tu si Bunul Dumnezeu vei sti vreodata de ea!
Deci pt cei care inca mai cred ca GUVERNUL are autoritate ABSOLUTA asupra cetateanului de rand!