Autor Subiect: Cotorca (IL) - trimite amenzi pentru ambele sensuri de mers  (Citit de 20213 ori)

virgil

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Cotorca (IL) - trimite amenzi pentru ambele sensuri de mers
« : Ianuarie 26, 2009, 01:44:04 pm »
Am vrut sa verific functionarea avertizarii pentru radarele fixe aflate pe traseul Ramnicu Valcea-Calimanesti pe un soft iGO 2006 si am constatat ca sunt averizat doar pentru radarele fixe care se gasesc pe sensul meu de deplasare, pentru cele aflate pe celalalt sens nefiind avertizat si nu stiu daca este normal ca GPS-ul sa se comporte asa. Este un radar fix pe sensul spre Calimanesti la Bujoreni si unul pe sensul spre Ramnicu Valcea la Seaca. Am cautat in setari dar n-am gasit o setare care sa faca posibila avertizarea radarelor de pe ambele sensuri. Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, care-i cauza si cum poate fi remediata.
Va multumesc.

Vlad

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1356
    • Yahoo Instant Messenger - pdi_romania
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re:Cotorca (IL) - trimite amenzi pentru ambele sensuri de mers
« Răspuns #1 : Ianuarie 26, 2009, 02:38:16 pm »
virgo a scris:
Citat
Am vrut sa verific functionarea avertizarii pentru radarele fixe aflate pe traseul Ramnicu Valcea-Calimanesti pe un soft iGO 2006 si am constatat ca sunt averizat doar pentru radarele fixe care se gasesc pe sensul meu de deplasare, pentru cele aflate pe celalalt sens nefiind avertizat si nu stiu daca este normal ca GPS-ul sa se comporte asa. Este un radar fix pe sensul spre Calimanesti la Bujoreni si unul pe sensul spre Ramnicu Valcea la Seaca. Am cautat in setari dar n-am gasit o setare care sa faca posibila avertizarea radarelor de pe ambele sensuri. Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, care-i cauza si cum poate fi remediata.
Va multumesc.

Cred ca este al treilea post pe tema asta. Va rog sa folositi optiunea de CAUTARE.
http://www.pdiromania.ro/forum/probleme/speedcam-fara-avertizare-sonora.html

Radarele fixe din Romania fac poze doar din spatele autovehiculului ce depaseste limita legala -> doar radarele de pe sensul dvs. de mers pot sa va amendeze.

Cele de pe sensul opus nu va pot amenda si deaceea nu primiti avertizare sonora.

Incercam sa eliminam cat mai multe dintre avertizarile false pentru a avea o baza de date cat mai curata.

Aici gasiti mai multe detalii : http://www.pdiromania.ro/forum/radare-fixe/legislatie-radare-fixe.html
Harta radare fixe aici
Lista radare fixe aici

Easy Rider

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #2 : Ianuarie 29, 2009, 09:06:39 pm »
Nu se poate face o lista, suplimentara, care sa avertizeze la toate radarele, indiferent daca se afla sau nu pe sensul meu de mers? Parca pe vremuri nu era separata lista, imi placea mai mult, fiindca ma avertiza la fiecare camera.

liviu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #3 : Ianuarie 31, 2009, 10:24:17 pm »
admin a scris:
Citat
virgo a scris:
Citat
Va multumesc.

Cred ca este al treilea post pe tema asta. Va rog sa folositi optiunea de CAUTARE.
http://www.pdiromania.ro/forum/probleme/speedcam-fara-avertizare-sonora.html

Radarele fixe din Romania fac poze doar din spatele autovehiculului ce depaseste limita legala -> doar radarele de pe sensul dvs. de mers pot sa va amendeze.

Cele de pe sensul opus nu va pot amenda si deaceea nu primiti avertizare sonora.

Incercam sa eliminam cat mai multe dintre avertizarile false pentru a avea o baza de date cat mai curata.

Aici gasiti mai multe detalii : http://www.pdiromania.ro/forum/radare-fixe/legislatie-radare-fixe.html

radarul Gatso de la Cotorca emite amenzi pentru ambele sensuri de mers! tocmai amprimit 5 bucati din august si septembrie 2008!!! ma intreb cate mai sunt pana in decembrie, cand amaflat de existenta ei!!! fac drumul saptamanal: luni dimineata catre Buzau (Botosani) si vineri seara catre Bucuresti ! le-am luat luni dimineta si vineri seara! se poate contesta daca nu este  afista tablita cu ''monitorizare trafic''?

florea razvan

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #4 : Februarie 01, 2009, 07:58:41 pm »
Radarele fixe nu fotografiaza decat din spate si numai la o distanta de maxim 4 m de aparat , deci nu au cum sa iti vina amenzi decat daca esti fotografiat din spate. Eu sincer nu am nici o amenda de la camerele fixe si fac drumurile tarii zilnic . Deci sincer nu are rost sa faca cineva o baza de date cu camere si de pe celalalt sens de mers numai de dragul unora .

liviu

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #5 : Februarie 04, 2009, 02:56:29 pm »
am primit-o si pe a sasea! si e din nou din fata (la ora 22 cand ma intorceam dinspe Buzau spre Urziceni)!!!

Vlad

• Administrator
  • Hero Member
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #6 : Februarie 04, 2009, 04:19:41 pm »
livium a scris:
Citat
am primit-o si pe a sasea! si e din nou din fata (la ora 22 cand ma intorceam dinspe Buzau spre Urziceni)!!!

Va rog sa-mi trimiteti pe email procesul verbal scanat. Adresa o gasiti la CONTACT.

Multumesc.

LATER EDIT : Am modificat radarul fix din Cotorca -> omnidirectional (avertizeaza sonor pe ambele sensuri)
Modificarea este valabila doar ptr. utilizatorii soft-urilor iGO2006 si iGO8. Celelalte fisiere nu au sensul setat.
Harta radare fixe aici
Lista radare fixe aici

Matrics

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #7 : Februarie 06, 2009, 10:03:10 am »
Se pot posta procesele-verbale (datele personale pot fi sterse) pentru acea camera de la Cotorca pentru ambele sensuri? Este interesant sa vedem cum se face incadrarea fotografiei precum si vizibilitatea pe cele doua sensuri. Multumesc!

Vlad

• Administrator
  • Hero Member
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #8 : Februarie 06, 2009, 10:20:16 am »
Matrics a scris:
Citat
Se pot posta procesele-verbale (datele personale pot fi sterse) pentru acea camera de la Cotorca pentru ambele sensuri? Este interesant sa vedem cum se face incadrarea fotografiei precum si vizibilitatea pe cele doua sensuri. Multumesc!

Momentan am doar comunicarile. Si eu sunt foarte curios ce scrie in procesele verbale.

"Cea din 01.09 ora 20.33 este din directia Buzau - Urziceni, cea din 02.09 ora 8.32 din directia Urziceni - Buzau"

PRIMA COMUNICARE

A DOUA COMUNICARE

Alte semnalari despre monitorizarea ambelor sensuri in Cotorca:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=135311&view=findpost&p=1674472
http://suzy.ro.im/2008/09/20/radare-fixe-pe-e85/#comment-501
http://www.amenda.ro/phpBB/viewtopic.php?p=41152&sid=6afe6844fc5ab8d91f380a1e01690eb6

Au inceput sa vina comunicarile in luna Ianuarie 2009 pentru fapte comise in Septembrie 2008.
Se pare ca au inceput sa monitorizeze ambele sensuri din Septembrie 2008.

Personal, am trecut prin Cotorca in August 2008 pe sensul Buzau-Urziceni si nu am primit nicio comunicare pana acum.

Si o veste mai buna ; http://www.guraialomitei.com/ziarul-informatia/sanctiuni-rutiere-expirate/
Harta radare fixe aici
Lista radare fixe aici

Laur S.

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #9 : Martie 02, 2009, 06:57:58 am »
Am primit si eu notificare de la radarul de la Cotorca pe 4 februarie 2009 pentru o incalcare a vitezei de pe 4 sept 2008 - ma deplasam pe directia Buzau - Bucuresti. Am trimis datale in a 5-a zi prin posta cu confirmare de primire.Pana acum n-am primit nici un PV. Mai am cateva zile si trec 6 luni de atunci (pe 4  Martie 2009), ca sa se prescrie.

danielul

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 87
    • Yahoo Instant Messenger - macridaniel
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #10 : Aprilie 22, 2009, 02:11:18 am »
Bun gasit!

Sunt fericitul posesor al 2 comunicari de la radarul fix de la Cotorca si a unui PV, tot de acolo, urmare a uneia dintre comunicarile trimise inapoi cu datele personale. Mentionez ca de pe urma primei comunicari politzaii nu au mai avut tupeul sa imi mai trimita PV deoarece trecusera mai mult de 6 luni de la comiterea faptei... Uitandu-ma pe calendar (pt.ca nici in PV nici in comunicare nu se precizeaza), intrucat nu mai tineam minte pe ce dir.de deplasare ma aflam la mom.respectiv, luand-o logic, am constatat ca ambele fapte le-am "comis" in timp ce ma indreptam spre Bucuresti, deci radarul fix se afla pe contrasensul meu de deplasare din mom.respectiv. Asa ca, profitand de toate lacunele observate in completarea PV, nu am ezitat sa nu contest valabilitatea PV de contraventie al politistilor ialomiteni.
Asa ca, iata-ma azi, dupa primul termen in procesul intentat de catre subsemnatul IPJ-SPR Ialomita, cand aflu de pe portalul instantelor din RO ca dosarul imi este stramutat de catre Jud.Slobozia catre Jud.Urziceni... Cine stie peste ce comunisti mai dau si pe acolo?
Incerc sa tin comunitatea la curent cu desf.procesului de contestare a PV.respectiv!

Pe curand!

Bafta tuturor!

Catalin

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #11 : Aprilie 22, 2009, 10:45:43 am »
lauryca a scris:
Citat
Am primit si eu notificare de la radarul de la Cotorca pe 4 februarie 2009 pentru o incalcare a vitezei de pe 4 sept 2008 - ma deplasam pe directia Buzau - Bucuresti. Am trimis datale in a 5-a zi prin posta cu confirmare de primire.Pana acum n-am primit nici un PV. Mai am cateva zile si trec 6 luni de atunci (pe 4  Martie 2009), ca sa se prescrie.

amenda se prescrie daca trec 6 luni si nu iti trimit notificarea prin posta sau dupa o luna daca nu iti trimit procesul verbal dupa ce tu ai trimis datele prin posta, dar atentie O LUNA DE LA INTOCMIREA PROCESULUI VERBAL, nu de cand ai trimis tu datele. si pot sa scrie procesul verbal oricand si sa ti-l trimita dupa o saptamana, fiind valabil, asa am patit eu, NESIMTIREA lor nu are limite.

Vlad

• Administrator
  • Hero Member
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #12 : Aprilie 23, 2009, 09:30:30 am »
Prin amabilitatea lui danielul am atasat contestatia pe care a depus-o la judecatorie, pentru amenda de la Cotorca.

Toti cei care ati fost "pozati" din fata, puteti sa o folositi sa contestati amenzile.

ATENTIE !!! Aceasta contestatie este facuta doar pentru radarul de la Cotorca. Trebuie depusa la Judecatoria Urziceni.

Harta radare fixe aici
Lista radare fixe aici

POP LIVIU

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #13 : Aprilie 23, 2009, 05:54:26 pm »
Radarele fixe de pe Valea Oltului te iau din fata ?

Laur S.

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
« Răspuns #14 : Aprilie 23, 2009, 06:25:17 pm »
Nu s-a precizat daca dl danielul a castigat in instanta de ni se recomanda sa folosim acest model de contestatie.

(c) 2006-2011 pdiromania.ro - radare fixe, camere de supraveghere, radare mobile, detectoare radar, staţii radio CB
Lista radarelor fixe din România - Harta radarelor fixe din România - Tipurile radarelor fixe din România