Dragi colegi, cred ca e foarte simpla treaba in ceea ce priveste radarele "noi", MCV-urile : politistul da drumul din buton la radar, instant dupa ce te "masoara" ochiometric. Din aceasta cauza, multi (aprox. un sfert) scapa, de ex. daca sunt mai ulti pe drum sau mergi cu 61-65 km/h. Mai nou, de cele mai multe ori vad MCV-uri care te prind din mers, iarasi scazand sansele lor de a prinde vitezomani : poate prind asa 1-2 masini cu viteza mare, dar daca ar sta intr-un loc, ar prinde mult mai multe. Detectoarele, credeti-ma (de la varsta de 18 ani merg cu detectorul pe parbriz), stiu ce vorbesc, nu ai NICI O SANSA daca radarul este declansat in nasul tau. La Gilau am mai inalnit noaptea, spre Oradea, MCV cu modul constant, dar ultima data s-a actionat instant. Sfatul meu : Calmati-va cu zvonurile care ne povestesc de POP mode sau alte minunatii....! Nu mai dati bani pe detectoare, ca nu are rost, luati-va statie pe masina si intrebati frecvent + fiti atent la sosea. Pe mine m-a ajutat atentia sa incetinesc de la 120 km/h la 60 km/h, suficient incat sa nu fiu amendat (la Joseni, DN13B, jud. Harghita), cu toate ca s-a anuntat LIBER, atunci a iesit radarul la panda, din Gheorgheni.
In ceea ce priveste trimisul amenzii acasa (toate informatiile le am de la un prieten politist care lucreaza pe MCV) : se trimite, teoretic, dar prectic, n-am auzit sa fi primit cineva amenda acasa de la aceste radare. Nu stiu ce sa zic...Drumuri bune colegii si atentie la radare!