Autor Subiect: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010  (Citit de 188258 ori)

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #210 : Aprilie 27, 2010, 11:48:48 am »
M-am hotarat in cele din urma sa scriu si eu, desi cred ca este o coincidenta.
Joi, dupa localitatea Slobozia, spre Harsova, este un sat Bucu. MCV-ul mergea in coloana din sens invers. Am primit cu aprox 1 km inainte semnal in banda Ka pe detector. Semnalul a fost continuu pana am trecut de MCV. Este posibil sa fi fost o coincidenta. Am mai avut semnale false in Ka, chiar inafara localitatilor.
La urmatorul MCV, in Tandarei, semnalul a fost in banda K, era pe constant on, avand client un tir din sens invers cu mine. Dupa ce ca era la 3 m in spatele tirului si aveam cateva curbe pana la radar, detectorul a anuntat surprinzator de devreme.

Articole in care se vorbeste de MPH BEE III si banda Ka:

http://opiniicetatenesti.com/article.php?story=20100423182014986&mode=print
http://www.mphindustries.com/pdfs/Bee%20III.pdf


Cu alte cuvinte nu este exclusa varianta tehnica cu antena in Ka.

Frecventa afisata era Ka 33.8.

1) Ka 33.8 e frecventa de laborator, de fabrica, in viata de toate zilele ai frecvente de genul Ka 33.777 sau Ka 33.822, deci ca sa fie reala trebuie sa fie Ka 33.8 +/- 100 MHz, tot ce este in afara limitelor min sau max e un fals, rar la Ka, orice fel de Ka, dar se mai intampla si asta cateodata!
Deci prima oara cand vezi asa ceva te rog sa iti notezi pe o hartie frecventa EXACTA, numarul intreg, ca sa o analizam apoi, ok?  :) ;)
 
Aici ai toate frecventele Ka, eu le tin notate in masina pe o carte de vizita, si orisunde primesc pe STI ceva "dubios" imediat ma uit pe lista aia si vad imediat daca e un real sau un fals.
 
http://www.guysoflidar.com/tech.html
« Ultima Modificare: Aprilie 27, 2010, 11:54:06 am de 401RoadWarrior »

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #211 : Aprilie 27, 2010, 12:07:10 pm »
Mai mult ca sigur sunt datele folosite la licitatie. Au cerut oferte de la toti producatorii si au ales MPH BEE III.
Din oferta respectiva, pe mine ma intereseaza modelul Ka-band Dual.

Se poate sa fi achizitionat acest model si sa fi inlocuit o antena KA cu una K din cele 2? Nu stiu daca e tehnic posibil asa ceva.

Ai dreptate Vlad, in original TOATE radarele de politie din America, cele din lista aia lunga de oferte de contracte (si multumesc mult pt explicatie, acum am inteles si eu ce era pe acolo :) ), vin (se vand) cu DUAL antenna, adica fata si spate, radarul propriu-zis, in cazul asta MPH, este construit pt fata si spate, totul e ca t in masian de politie sa le ai pe amandoua ca nimeni nu te obliga sa le instalezi pe amandoua, la mine in TOATE masinile de politie din Toronto, cele care merg numai pe MPH BEE III, vezi antena in fata si spate, adica DUAL cum ai zis si tu, intrebarea e: a vazut cineva asemenea antene montate si in spate la masina MCV?
In original TOATE antenele livrate de MPH (ori Stalker, Decatur, Kustom) sunt cele de forma cilindrica, fata si spate, pt prima oara in viata mea eu am vazut acel f ciudat model de antena cubica (lipita de camera video) din masinile Logan, asta e singura diferenta, sa aiba o antena cubica (K) in fata si alta cilindrica (Ka 33.8) in spate, f putin probabil, dar voi acolo trebuie sa depistati asta, plus frecventa EXACTA a acelor alerte Ka, sa vedem daca sunt reale sau false!
 
Si acum stiu si eu ce naiba e asta cu MCV-ul ala, Dacia Logan facuta special pt politia romana, bine ca mi-ai luminat si mie mintea pana la urma!  :)

gra

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Karma: +2/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #212 : Aprilie 27, 2010, 01:58:45 pm »
Citat
1) Cand vrei sa raspunzi la postul cuiva, foloseste "citat" ca sa stie si ala la ce te-ai referit tu in raspunsul tau, ok? :)
2) Da ce crezi ca aici e ceva dictatura ca prin alte forumuri? stai linistit ca NIMENI nu iti sterge nici-un post, cel putin nu EU, obsecinatati, atacuri personale, chestii din astea sunt in "vizorul" meu, ok? in rest everybody is welcome, ok? :)  eu am suferit prea mult inainte de '90 ca acum sa devin ca talharii aia de atunci, ok?  ;)
3) Pe o masina de politie, indiferent unde ar fi asta, RO sau oriunde in alta parte in lume, exista un radar, cutia aia care iti afiseaza viteza si ANTENA radarului, la ora actuala TOATE radarele vin cu DUAL antena, adica FRONT & REAR, iar TOATE radarele sunt facute sa lucreze cu antena fata si spate, depinde de dept de politie respectiv sa achizitioneze ambele antene care apoi, amandoua, sa fie instalate in masina de politie... acum... orice antena merge pe o SINGURA banda de emisie, X (dar asta e deja ceva preistoric), K, Ka si Ku (doar in Grecia si UK), deci nu exista o antena care sa emita in K si Ka, ok? nu s-a inventat asa ceva pana acum si ma refer la aia cu cerebelul dublul decat al nostru, gen Einstein, deci ori K ori Ka, ambele NU exista, ok?
4) Ai zis ca ai fost 30 cm de masina Dacia Logan, are antena in fata si in spate sau doar in fata, antena de la voi e acel patrat, sau cub, din reportajele Antena 1 si altele, lipit de camera video, aia e antena din fata, dar ai vazut ceva "dubios" si in spate?
 
Aici vezi ex de antena montata in spate, aia cu capul alb, la noi TOATE antenele sunt cilindrice, fata si spate:
 
Cristi

Cristi, dupa cum vezi scriu cum doresti, dar umplem paginile cu citate si obosim mai repede.
2)nu stiu despre ce dictatura e vorba.
3) nu m-am facut inteles...desigur ca radarul nu poate emite selectiv, azi in K maine in Ka sau eventual simultan. Spuneam ca sunt de parere ca avem achizitionate in Romania radare cu antena in K dar posibil si unele cu antena in Ka. Cred ca nu mie mi-ai explicat cum sta treaba cu "cutiile" de pe bord.
Sunt "tone" de informatii pe net despre cum arata si cum functioneaza un radar actual.De nevoie m-am documentat de mult.
4)Nu, am fost la 30 cm de antena si monitor, deci in interior, asezat chiar pe scaunul soferului. Au o singura antena, in fata. Asa cum spuneam si cu alta ocazie au inceput sa practice si sistemul "din spate", adica treci de masina care este pe aceeasi directie cu tine si "pac".
Pentru o antena in spate, trebuie si o camera, logic, nu?
cei de pe vechile radare,"veiozarii" cum spunem noi mai obisnuiau sa stea perpendicular poe sosea si sa intoarca "borcanul" si camera spre tine.

Astept confirmari de la cei care detecteaza nour radar in Ka. Atentie, eu detectez vechiul radar si usile automate in K, deci detectorul nu este chiar defect.

ADMIN EDIT : Am mutat 2 posturi in alta parte. Va rog sa discutati ON TOPIC. Multumesc.
« Ultima Modificare: Aprilie 27, 2010, 11:12:18 pm de Vlad »

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #213 : Aprilie 28, 2010, 04:12:43 am »
Deci, ca sa nu ne mai plimbam in cerc, Ka, fara Ka, este nevoie de doua lucruri:
 
1) cand cineva depisteaza acea Dacia Logan de politie si apare o alerta Ka, atunci IMEDIAT trebuie notat pe hartie acea frecventa, deci nu doar Ka sau Ka 33.8, frecventa e ca asta, ca ex. Ka 33.777, sau ceva fals ca Ka 33.455, deci asta e primul pas
 
2) videouri pe faza unde sa se vada clar cand se primeste acel Ka sau K
 
Fara unul din punctele de mai sus este f greu ca sa analizam anomalia asta cu Ka urmat de K pt aceeasi masina de politie, iar pana atunci eu merg pe idea ca toate radarele astea noi sunt echipate NUMAI cu antene K.

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #214 : Aprilie 28, 2010, 12:28:12 pm »
Au cerut oferte de la toti producatorii si au ales MPH BEE III.
Din oferta respectiva, pe mine ma intereseaza modelul Ka-band Dual.

Se poate sa fi achizitionat acest model si sa fi inlocuit o antena KA cu una K din cele 2? Nu stiu daca e tehnic posibil asa ceva.

Vlad, se pare ca "cineva" pe acolo prin esaloanele superioare romanesti a schimbat pana si packetul original livrat de furnizorul britanic, TSS, http://www.tssltd.co.uk/pdf/radar_autovision.pdf , se vede clar ca TSS nu a schimbat deloc radarul american MPH BEE III care aici la mine merge numai pe Ka 33.8:
 

 
Deci de la asta, radarul original MPH BEE III cu antena Ka 33.8 (cea cilindrica), la ce a aparut acum pe bordul masinii de politie romanesti:
 

 
este o diferenta care se poate vedea imediat, nu? antena radar este cea din dreapta cum te uiti din spate in acel video, cea din stanga e camera video, de unde au aparut aceste antene radar cubice, HABAR NU AM, constructorul american, MPH Industries, nu vinde asa ceva, furnizorul britanic TSS nu vinde asa ceva, atunci... ??? De ce a fost inlocuit sistemul ORIGINAL, cel cu antene cilindrice, Ka 33.8, cu antenele cubice (de unde sunt astea? ??? ??? ), eu ma dau batut, am incercat sa gasesc un video cu o masina de politie din afara Romaniei, Europa sau America, unde se vede acea antena cubica folosita acum in Romania, fara succes, deci concluzia mea: antena aia cubica nu a mai fost analizata, detectata, de nimeni pana acum pe la mine sau prin Europa, nu am gasit nici-un video cu asa ceva, asa ca, cand totul e "unic" romanesc... totul e posibil, inclusiv anomalii de genul Ka si K in acelasi timp, mai mult de-atat nu am ce sa mai zic, poate cineva mai bun in analize video sa vina cu o explicatie mai logica!
« Ultima Modificare: Aprilie 29, 2010, 01:10:54 am de 401RoadWarrior »

bogdan

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 48
  • Karma: +5/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #215 : Aprilie 28, 2010, 05:55:39 pm »
Salutare

Nu am mai intrat de ceva vreme insa vad ca informatiile nou aparute sunt din ce in ce mai interesante.Va deranjez cu o mica intrebare insa.Dintre toti care au avut intalniri cu aceste radare noi a fost vreunul care a primit notificare acasa sau se opreste masina pe loc si se amendeaza.Eu unul am avut doua intalniri de acest tip
 
prima - cel ce statea la panda a inregistrat o masina care intorcea pe linia continua si a pornit in urmarirea ei.Problema a aparut atunci cand acea masina era probabil acelasi tip si culoare cu a mea derpt pentru care am fost imediat oprit.Dupa doua vizionari de inregistrare video si confruntare cu numarul de la masina domnul ofiter jenat si-a cerut scuze spunand "a fost o alta masina"

a doua - circuland in trafic am trecut pe langa o masina cu doi ocupanti care monitorizau viteza unul din ei fiind ocupat cu i/o.nu am fost oprit insa de aici si intrebarea?voi primi un mic cadou acasa?

Totodata pentru cei mai in tema ca mine modul de functionare al acestor noi radare este: ti se stabileste viteza din experienta politistului dupa care se da drumul la radar atunci cand nu mai ai ce face? sau viteza este afisata continuu si doar atunci cand se hotaraste da drumul pentru inregistrarea finala.

Multumesc pentru raspuns

gra

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Karma: +2/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #216 : Aprilie 28, 2010, 06:44:07 pm »
Daca era un politist care oprea masinile si amenda, sansele sa-ti vina acasa "un plic" sunt minime...
Esti sigur ca "ai fost masurat"? Poate nici nu aveau treaba cu tine...Se trece din ce in ce mai mult pe preventie, adica este posibil ca in zona de 50kmh sa amendeze de la 71kmh....concret in cazul instant-on, ca doar nu pot aproxima din ochi exact cat are masina ce vine, "pocnesc" pe cei ce vin intr-adevar "tare"

Referitor la modul de operare, politistul stabileste vizual viteza celui care vine si porneste emisia atunci cand crede ca "merita". Asta reprezinta de fapt "instant-on", si acest tip de operare creeaza batai de cap detectoarelor.
Aici incepe discutia cu detectoare bune sau mai putin bune.De fapt e vorba de sensibilitate. Daca esti la 500 de metri in spatele unei masini care este masurata si ai un detector sensibil, ai sanse sa-ti dai seama ca este radar si sa incetinesti. Daca ai o Cobra ESD6060(scuze daca supar pe cineva), nu-ti dai seama de situatie. Desigur un detector radar foarte sensibil si neselectiv "urla" la toate usile, cablurile de inalta tensiune si eventual la celelalte detectoare si iar nu e bine.

Desigur ca exista posibilitatea sa lase pornita permanent emisia, dar se stie ca in acest fel toti cei cu detectoare simt prezenta radarului...

Eu in acest moment vreau sa stiu clar daca sunt si radare noi in Ka.
E bine de stiut si pentru altii, pentru ca unii au posibilitatea sa deselecteze Ka si cad in plasa fara rost.
« Ultima Modificare: Aprilie 28, 2010, 06:56:45 pm de gra »

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #217 : Aprilie 29, 2010, 02:13:16 am »
Totodata pentru cei mai in tema ca mine modul de functionare al acestor noi radare este: ti se stabileste viteza din experienta politistului dupa care se da drumul la radar atunci cand nu mai ai ce face? sau viteza este afisata continuu si doar atunci cand se hotaraste da drumul pentru inregistrarea finala.
Multumesc pentru raspuns

E de la politist la politist, fiecare e diferit, nu exista o regula anume, ceva batut in cuie, sau ceva obligatoriu, regulament, de urmat, I/O sau C/O, totul e in functie de starea de spirit a politistului respectiv, mai jos vei vedea cum merge un radar actionat de un politist de la mine, langa Dallas, Texas, radar e radar, nu are importanta ca e MPH, Stalker, Decatur sau Kustom, toate merg la fel doar frecventa antenei (pe care o identifici numai cu un detector) e diferita, in rest totul e identic!
Vitezele sunt in MPH, 1 mile=1.64 km, viteza in verde e cea a masinii de politie, radarul acela, Stalker, citeste doua masini din fata si doua din spate.
 
C/O pe ploaie:
 

 
 
I/O:
 

 
vezi cum are telecomanda in mana stanga, I/O este actionat numai prin telecomanda, cand nu vezi nici o viteza pe radar, el este in stand-by, nici un detector nu poate sa il citeasca, iar cand apasa pe I/O, vezi cat dureaza pana sa citeasca o anumita viteza, cam rapid, nu?  :)
« Ultima Modificare: Aprilie 29, 2010, 02:29:02 am de 401RoadWarrior »

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #218 : Aprilie 29, 2010, 04:28:50 am »
Nu am mai intrat de ceva vreme insa vad ca informatiile nou aparute sunt din ce in ce mai interesante.

 :) ;)

Andrei

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Karma: +5/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #219 : Aprilie 30, 2010, 11:16:43 am »
Poate ma bag in seama gresit , dar , vreau sa semnalez si eu un aspect al conducatorilor zilelor noastre .Sunt si eu un sofer de moda veche (conduc din `86) ,si raman uimit de reactiile celor care au obtinut permis dupa revolutie. Lipsa de educatie in privinta "BLITZURILOR" , in conditiile in care e probabil cea mai eficienta arma impotriva noilor radare m-a lasat MUT ! Saptamana trecuta am facut un drum de cca 1100 de km in tara si cu mare noroc am scapat de amenzi. Cu radare de tip nou pe drumuri , nu e posibil in conditiile in care intalnesti din sens opus coloane , sa nu fi blitzat decat de o masina din 10. Atunci cand la randul meu dupa ce treceam de echipaj blitzam si eu , se uitau la mine de parca le aratam fundul gol in geam , scuzati-mi expresia . Marea intrebare : nu exista vreo metoda de educare prin care sa compensam acest neajuns , care pana la urma ne afecteaza pe toti ?


Este adevarat ca nu toti  te avertizeaza de existenta gaborilor,chiar ieri era sa iau un Mcv pe chestia asta,dar am intalnit la fel de multi soferi care te atentioneaza,deci cu siguranta ne aflam undeva la mijloc.Eu unul dau flashuri de fiecare data,chiar cred ca ii disper pe ceilalti cu xenoanele,dar sincer nu ma lasa sufletul sa vad cum isi ia statul roman cu japca banii pt toate nevoile

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #220 : Mai 01, 2010, 05:57:18 pm »
Este adevarat ca nu toti  te avertizeaza de existenta gaborilor,chiar ieri era sa iau un Mcv pe chestia asta,dar am intalnit la fel de multi soferi care te atentioneaza,deci cu siguranta ne aflam undeva la mijloc.Eu unul dau flashuri de fiecare data,chiar cred ca ii disper pe ceilalti cu xenoanele,dar sincer nu ma lasa sufletul sa vad cum isi ia statul roman cu japca banii pt toate nevoile

Bravo tie ca pastrezi aceleasi traditii de solidaritate contra tacticilor de jegmanire a guvernului (Uncle Sam, The Big Brother), din pacate, mai devreme sau mai tarziu, veti ajunge toti ca cei din Vest unde oamenii sunt incurajati sa uite de aproapele lor, asa de individualistica viata de aici a ajuns zilele astea!!!
 
http://www.pdiromania.ro/forum/video/video-beltronics-sti-contra-laser-(lidar)-in-toronto-canada!/msg5648/#new
 
Vezi ceva flashuri in acel video???
 
Ce la vie, my friend!  :(

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #221 : Mai 03, 2010, 02:07:09 am »
Un video f interesant filmat in HD:
 

 
Detalii autor video:
Detector folosit: Bytrex LRD1045 cu GPS.
Filmarea a fost facuta cu micuta camera video HD Sanyo VPC CG-10 la 720p@30fps, in format MP4.
« Ultima Modificare: Mai 04, 2010, 05:19:55 am de 401RoadWarrior »

Andrei

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Karma: +5/-0
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #222 : Mai 03, 2010, 11:43:39 pm »
Un video f interesant filmat in HD:
 


Foarte interesant filmuletul.....mai ales interesant este ca nu stiam ca acolo obisnuieste sa stea Garcea

401RoadWarrior

  • Vizitator
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #223 : Mai 04, 2010, 01:59:31 pm »

 
Personal m-asi lasa inadins tras pe dreapta de tovarasica asta, poate ofera si ceva "lectii" de circulatie... after-hours  ;D

George Chirita

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 97
  • Karma: +16/-0
  • (!!!Perpetuous Dreamer!!!)
    • Yahoo Instant Messenger - prophetus2005
    • Vezi Profilul
    • Adresa de email
Re: AUTOVISION (BEE III): radare noi montate in 2010
« Răspuns #224 : Mai 04, 2010, 08:35:07 pm »
Eu zic ca asta este cea mai buna solutie: http://www.uniq-import.dk/i.../photoblocker.wmv

De unde cumparam spray-ul asta?
Din tot ce ai auzit despre mine, jumatate sunt minciuni iar cealalta jumatate sunt inventate de mine ca sa rad de tine.......

 

(c) 2006-2011 pdiromania.ro - radare fixe, camere de supraveghere, radare mobile, detectoare radar, staţii radio CB
Lista radarelor fixe din România - Harta radarelor fixe din România - Tipurile radarelor fixe din România